Mai Multe Vizualizări
Subiectul cartii: lupta cu masturbarea, cauzele dependentei de masturbare, drumul spre vindecare, locul sexului in viata.
Studiul asupra comportamentului sexual condus de Institutul Kinsey din SUA in urma cu peste 50 de ani (probabil cel mai mare studiu de aceasta natura facut vreodata) a dezvaluit ca 92% dintre barbati si 62% dintre femei se masturbau. Studiile ulterioare au aratat cifre apropiate sau chiar mai ridicate. Revolutia sexuala a spulberat prejudecatile si in acest domeniu, demonstrand ca bolile cu care erau speriati oamenii in trecut nu au nicio legatura cu masturbarea. Si, cu toate acestea, foarte putini dintre cei ce o practica se simt impacati. Pentru majoritatea (87% dupa unele rapoarte), ea produce un sentiment de vinovatie de care nu pot scapa. Este, cum o numeste dr. John White (autorul cartilor Lupta si Oglinda deformata) un „iad privat” din care ar dori sa scape, dar nu stiu cum sau nu pot.
Intr-un domeniu atat de controversat si delicat in acelasi timp, Ingrid si Walter Trobisch pasesc cu sensibilitate si intelepciune, evitand capcanele legaliste pe de o parte, si pe cele ale rationalizarii si justificarii oricarui comportament, pe de alta parte. Prin intermediul unei corespondente reale cu o fata prinsa in aceasta zbatere, cititorul simte cum cartea prinde viata si realizeaza ca nu este singur in framantarile si deznadejdea lui si ca exista speranta. Pentru toti oamenii cazuti in cursa infrangerii si a disperarii, fie ei barbati sau femei, adolescenti sau adulti, cat si pentru toti consilierii si parintii crestini, aceasta carte se va dovedi un ajutor nepretuit.
Walter Trobisch a fost pastor luteran si misionar, autor a numeroase carti publicate in foarte multe limbi, pe toate continentele. Dupa casatoria cu Ingrid, in 1952, au plecat impreuna ca misionari in Camerun (1953-63). Au predat impreuna cursuri despre casatorie in tarile Lumii a Treia (1963-69), iar din 1969 au desfasurat o intensa munca de consiliere maritala si au fost invitati ca vorbitori la numeroase conferinte internationale.
Ingrid Trobisch s-a nascut in 1926 in Tanganyika (Tanzania de astazi), Africa. A absolvit Institutul Biblic Luteran, iar apoi si-a luat masteratul la Sorbona, Universitatea Paris. A lucrat un timp intr-o parohie luterana (1947-48), apoi ca misionara in Sudan (1949-1951). Dupa casatoria cu Walter Trobisch, in 1952, au plecat impreuna ca misionari in Camerun (1953-63). Au predat impreuna cursuri despre casatorie in tarile Lumii a Treia (1963-69), iar din 1969 au desfasurat o intensa munca de consiliere maritala si au fost invitati ca vorbitori la numeroase conferinte internationale.
Grupuri tinta:
- tineri (baieti si fete) aflati la varsta adolescentei;
- parinti si educatori;
- lideri de tineret;
- persoane care se lupta cu adictii sexuale.
Caractere speciale:
- abordare realista si personala a dependentei de masturbare;
- lupta si drumul spre eliberare de adictia sexuala prezentat sub forma unei corespondente reale;
- discuta legatura dintre relatiile cu membrii familiei si adictiile sexuale;
- discuta etapele dezvoltarii si maturizarii sexuale, ce este adevarata libertate sexuala si ce inseamna adevarata implinire sexuala;
- contine in anexe Povestea Tigrului (o alegorie despre forta sexuala din noi) si un fragment din eseul \"Libertatea sexuala\", de Mary Stewart.
Nr. de pagini | 118 |
---|---|
Autor | Walter & Ingrid Trobisch |
Editura | Logos |