Produse din aceeaşi categorie
Ezra

Ezra

Autor: Beniamin Faragau

27.00 RON

Cartea Apocalipsei

Cartea Apocalipsei

Autor: Watchman Nee

6.50 RON

Romanta rascumpararii

Romanta rascumpararii

Autor: Bebe Ciausu

16.00 RON

Inconjurand Muntele Fericirilor

Inconjurand Muntele Fericirilor

Autor: Marius David Cruceru

26.00 RON

Un vas folositor pentru stapan

Un vas folositor pentru stapan

Autor: F.B. Meyer

11.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Lucrarea lui Cristos

Lucrarea lui Cristos

Autor: Robert Letham

48.00 RON

Cum sa cresti o fiica crestina intr-o lume a MTV-ului

Cum sa cresti o fiica crestina intr-o lume a MTV-ului

Autor: Mary Ruth Murdoch

28.00 RON

Ce este o biserica sanatoasa?

Ce este o biserica sanatoasa?

Autor: Mark Dever

18.00 RON

Vrednic este Mielul sa primeasca slava

Vrednic este Mielul sa primeasca slava

Autor: Richard Brooks

25.00 RON

Gloria lui Cristos

Gloria lui Cristos

Autor: John Owen

23.00 RON

Vechiul Testament explicat si aplicat

Vechiul Testament explicat si aplicat
95.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 814
Editura: Faclia
Dimensiuni: 16 x 23 cm
Adauga in cos
Descriere produs
            

 

Importanta Vechiului Testament pentru crestinii zilelor noastre este deosebita. Cele treizeci si noua de carti ale Vechiului Testament au jucat un rol vital in viata credinciosului inca de la inceputurile crestinismului. Credinciosii intorsi la Dumnezeu in Ziua de Rusalii, dupa ce au fost botezati, s-au dedicat cu mult entuziasm studiului doctrinei apostolice, partasiei cu alti credinciosi, adoptand obiceiul frangerii painii si rugaciunea comuna. Invatatura data de apostoli era compusa din mai multe elemente, precum relationarea invataturii primite de ei direct de la Domnul Isus Cristos, marturisirea lucrurilor vazute si auzite de ei insisi despre Domnul, interpretarea si aplicarea Scripturilor Vechiului Testament cu referire specifica la Domnul Isus Cristos. Apostolii au incercat cu o sarguinta extraordinara sa lege tot ceea ce a vorbit si a spus Isus de cele treizeci si noua de carti ale Vechiului Testament.

Scripturile, in forma in care existau ele pe atunci, reprezentau o baza ferma pentru intelegerea si explicarea lucrarii, vietii, suferintei, mortii, invierii, inaltarii si glorificarii Domnului Isus Cristos. Aceasta a fost doctrina, invatatura apostolilor.

Totusi, aceasta particularitate centrala, relationarea Persoanei si a lucrarii Domnului Isus Cristos la Scripturile Vechiului Testament, pare a fi eliminata in mare masura din crestinismul zilelor de astazi. In multe feluri, Biblia a fost marginalizata. In numeroase situatii, entuziasmul pentru Noul Testament creste tot mai mult, iar aprecierea Vechiului Testament aproape ca dispare.

Aceasta carte este scrisa cu un scop precis – sa-i incurajeze pe credinciosi la a citi si a studia Vechiul Testament, oferind o prezentare succinta a continutului fiecarei carti a Vechiului Testament, astfel ca planul lui Dumnezeu sa poata fi clar inteles.

Dr. Gareth Crossley a obtinut doctoratul in teologie la Universitatea din Birmingham, are un master in consiliere la Universitatea Keele si o diploma postuniversitara in activitati de tineret la Universitatea din Manchester. Este slujitor al Evangheliei de peste patruzeci de ani, jumatate din aceasta perioada dedicand-o lucrarii de pastor al Bisericii West Park din Wolverhampton. Este implicat in educarea postuniversitara a unor pastori si directioneaza o echipa de plantatori de biserici.


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra