Produse din aceeaşi categorie
Epistola catre galateni

Epistola catre galateni

Autor: Heiko Krimmer

20.00 RON

Epistola lui Iacov. Epistola lui Iuda

Epistola lui Iacov. Epistola lui Iuda

Autor: Gerhard Maier, Martin Holland

25.00 RON

Rutina, putreziciune sau trezire

Rutina, putreziciune sau trezire

Autor: A.W. Tozer

15.00 RON

Evrei pentru toti

Evrei pentru toti

Autor: Tom Wright

30.00 RON

Efeseni

Efeseni

Autor: Beniamin Faragau

32.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Counterfeit gospels

Counterfeit gospels

Autor: Trewin Wax

45.00 RON

Rugaciuni care activeaza binecuvantarile

Rugaciuni care activeaza binecuvantarile

Autor: John Eckhardt

19.00 RON

Puterea rugaciunii perseverente

Puterea rugaciunii perseverente

Autor: Cindy Jacobs

31.00 RON

Teologia Noului Testament

Teologia Noului Testament
150.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 1031
Dimensiuni: 18.3 x 23.3 cm
ISBN: 978-973-8448-95-7
Adauga in cos
Descriere produs
            

 

Daca niciuna dintre scrierile Noului Testament nu pretinde ca ofera o „teologie” completa, Thomas Schreiner sugereaza ca in urma studierii acestuia in ansamblu se evidentiaza anumite teme care se repeta frecvent. In aceasta lucrare, el urmareste o serie de teme importante care apar in canonul Noului Testament, explorand accentele care ies la suprafata printr-o citire detaliata a textului.

 

In Teologia Noului Testament, abordarea lui Thomas Schreiner se bazeaza pe o exegeza solida a tuturor textelor cheie, una care il conduce spre o perspectiva unitara asupra invataturii centrale a Noului Testament. El isi focalizeaza atentia in mod special pe doua teme cuprinzatoare. Prima este legata de unitatea istoriei rascumpararii si Imparatia lui Dumnezeu. Noul Testament preia imaginile din Vechiul Testament si afirma ca Imparatia a venit (desi inca nu la modul deplin) in Isus Cristos). Cea de-a doua tema se refera la scopul Imparatiei – gloria lui Dumnezeu prin lucrarea lui Cristos si prezenta Duhului care abiliteaza. In cea de-a doua jumatate a lucrarii sale, Schreiner discuta despre semnificatia acestor teme pentru viata credinciosului si lucrarea comunitatii credinciosilor.

Desi aceasta lucrare voluminoasa si cuprinzatoare va fi deosebit de interesanta pentru specialisti, preocuparea principala a lui Schreiner este aceea de a oferi un ghid accesibil pentru studenti si pastori. El a reusit in mod admirabil in acest demers, iar cititorii sai vor descoperi pe aceste pagini o expunere lucida a teologiei Noului Testament.

 

Thomas R. Schreiner (Doctor, Fuller Theological Seminary) este Profesor James Buchanan Harrison de Interpretare a Noului Testament la Southern Baptist Theological Seminary. El este autor si editor al unui mare numar de titluri, printre care Paul, Apostle of God’s Glory in Christ: A Pauline Theology si Romans din seria Comentarii Exegetice asupra Noului Testament publicata de Baker.

 

Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra