Produse din aceeaşi categorie
Etica crestina personala

Etica crestina personala

Autor: Carl F. H. Henry

40.00 RON

Intelegerea vremurilor

Intelegerea vremurilor

Autor: David A. Noebel

65.00 RON

Etica Vechiului Testament pentru comunitatea creștină

Etica Vechiului Testament pentru comunitatea creștină

Autor: Christopher J.H. Wright

65.00 RON

Alegeri morale

Alegeri morale

Autor: Scott B. Rae

48.00 RON

Responsabilitatea etica in luarea deciziilor

Responsabilitatea etica in luarea deciziilor

Autor: Thomas Schirrmacher

24.00 RON

Produse de la acelaşi autor
Spre redescoperirea Vechiului Testament

Spre redescoperirea Vechiului Testament

Autor: Walter C. Kaiser Jr.

45.00 RON

Spre o teologie exegetica

Spre o teologie exegetica

Autor: Walter C. Kaiser Jr.

50.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Istoria baptistilor din Romania 1856 - 1989

Istoria baptistilor din Romania 1856 - 1989

Autor: Alexa Popovici

98.00 RON

Biserica intentionala

Biserica intentionala

Autor: Mark Denver & Paul Alexander

28.00 RON

Redescoperirea uceniciei

Redescoperirea uceniciei

Autor: Ioan Rusu

21.00 RON

Introducere in Noul Testament

Introducere in Noul Testament

Autor: D.A. Carson & Douglas J. Moo

105.00 RON

Spre Etica Vechiului Testament

Spre Etica Vechiului Testament
65.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 404
Editura: Faclia
Dimensiuni: 16.5 x 24 cm
ISBN: 978-606-8247-71-7

Adauga in cos
Descriere produs
            Etica biblică reprezintă un subiect care a fost neglijat aproape cu totul în acest secol. În ultimii o sută de ani au existat doar opt autori care au scris lucrări majore despre etica Vechiului Testament, și numai două dintre aceste lucrări, ambele scrise înainte de anul 1900, sunt în limba engleză. Această lipsă de material despre etica Vechiului Testament ne face să apreciem cu atât mai mult semnificația cărții Spre etica Vechiului Testament scrisă de Walter Kaiser.

Dr. Kaiser nu-și imaginează că ne poate oferi o soluție simplă la problema eticii Vechiului Testament. Cunoscând complexitatea acestui subiect, el își începe lucrarea ridicând în prima parte întrebări precum următoarele: Cum poate fi definită etica? Există oare o structură coagulantă a eticii Vechiului Testament sau avem de-a face doar cu o serie de legi fără vreo legătură între ele? Să aibă oare etica Vechiului Testament vreo relevanță pentru noi, cei de azi? Care sunt principiile exegetice pe care trebuie să le aplicăm în studiul eticii Vechiului Testament?

Partea a II-a examinează textele morale ale Vechiului Testament, în principal Decalogul, Cartea Legământului (Exodul 20:22-23:33) și legea sfințeniei (Leviticul 18-20). Dr. Kaiser dezvăluie intenția acestor legi, arătând cum se relaționează între ele pentru a forma un cadru etic.

Partea a III-a explorează conținutul eticii Vechiului Testament, în special modul în care sfințenia se aplică la închinare, muncă, relații, dreptate socială, sanctitatea vieții, căsătorie și relații sexuale, bogăție, întrebuințarea adevărului și motive pentru a acționa într-o anumită privință.

Dificultățile morale din Vechiul Testament îi fac pe cei mai mulți să-și pună anumite întrebări atunci când ajung să studieze aceste cărți. Cum să ne raportăm noi la Dumnezeul care uneori pare să fie nestatornic, înșelător și plin de ură? Cum putem să promovăm punctul de vedere ofensator despre femei și sclavie, particularitatea alegerii de către Dumnezeu a evreilor și blestemele care apar din când în când în textele biblice? Răspunsurile la aceste întrebări și la alte probleme complicate sunt date în Partea a VI-a.

Cartea de față se încheie cu o discuție despre legea Vechiului Testament și credincioșii Noului Testament. Dr. Kaiser arată cum aceste legi, scrise cu mii de ani în urmă, îi provoacă și astăzi pe copiii lui Dumnezeu să trăiască vieți de sfințenie.

WALTER C. KAISER, JR. (Ph.D., Brandeis) este decan, profesor de Vechiul Testament și limbi semitice și vicepreședinte la Trinity Evangelical Divinity School. A scris numeroase cărți, inclusiv celelalte volume din seria „Spre” apărute la Editura Făclia: Spre o teologie exegetică, Spre redescoperirea Vechiului Testament și Spre etica Vechiului Testament.

          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra