Produse din aceeaşi categorie
Cantarile inchinarii

Cantarile inchinarii

Autor: Nicolae Moldoveanu

15.00 RON

Frumusetea vesniciei

Frumusetea vesniciei

Autor: Corneliu Livanu

21.00 RON

Triumful vietii

Triumful vietii

Autor: Simion Felix Martian

14.00 RON

Alte cantari nemuritoare

Alte cantari nemuritoare

Autor: Traian Dorz

32.00 RON

Calatorii enigmatici

Calatorii enigmatici

Autor: Petru Dugulescu

21.50 RON

Produse de la aceeaşi editură
Raul si dreptatea lui Dumnezeu

Raul si dreptatea lui Dumnezeu

Autor: N.T. Wright

24.00 RON

Cum arata dragostea

Cum arata dragostea

Autor: Josh McDowell

23.00 RON

Fara teama

Fara teama

Autor: Max Lucado

28.00 RON

Uli - cazul cel mai greu

Uli - cazul cel mai greu

Autor: Andreas Schwantge

5.00 RON

Seninul din ferestre

Seninul din ferestre
20.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 168
Editura: Scriptum
Dimensiuni: 14 x 20.5 cm
ISBN: 978-606-8712-79-6
Adauga in cos
Descriere produs
            E prea tarziu sa nu iubesti deplin.

Dupa doi ani de la prima incursiune a tanarului poet Cristian Dume pe taramul parca tot mai saracacios al poeziei crestine romanesti, iata-l avantandu-se din nori, fara ezitari si fara frica, mult mai constient de actiunile sale si mult mai echipat cu cele necesare ale scrisului. E o aparitie mult mai concreta, care lasa o amprenta mai adanca pe teritoriul acesta tot mai necunoscut omului modern.
Asadar, dupa volumul de debut, Exercitii de zbor (2016), Cristian Dume publica un nou volum intitulat Seninul din ferestre, semn ca a depasit momentul (de altfel foarte necesar) al exersarilor, fiind pe deplin ancorat in Aventura cautarilor lui, deschizand si deschizandu-ne o fereastra spre interioritati plapande si inefabile.
Surprinzatoare este claritatea acestor poezii-ferestre, cu rame simple, familiare si cu mozaicuri transparente, in culori atat de pale incat se confunda cu lumina.
Se observa inca de la primele poezii faptul ca volumul Seninul din ferestre contureaza o poetica a limpezimilor. Claritatea nu se datoreaza sedimentarii impuritatilor, ci se datoreaza unei constante purificari. Asemenea unui psalmist, poetul da glas cuvintelor care se convertesc in rugaciuni pline de sincera ingenunchere.
A nu se trece cu vederea faptul ca tanarul poet Cristian Dume nu detine vreo specializare filologica; poezia sa demonstrand cu atat mai mult talentul cu care isi face atat de facila si de naturala exprimarea sa lirica.
Sentimentul care domina fiecare pagina a volumului de fata este un amestec de contemplatie si descoperire. Seninatatea versurilor se datoreaza atat omului care nu pune rautatea la suflet, trecand linistit pe langa toate neajunsurile vietii, cat si poetului, care filtreaza prin ochii lui doar frumusetea lumii care il inconjoara. Volumul degaja o stare de impacare cu sine, de liniste si limpezime. Seninatatea din aceste poezii este dezarmanta, invitand cititorul sa-si seteze GPS-ul interior spre ferestrele luminoase ale sufletului ca punct de intalnire cu poezia si frumusetea ei.

„Slovele se unesc si se preling in ganduri, asteptari, vise. Poate atat de simplu sau atat de profund. «Idealuri si doruri laolalta invaluie, forme prin viata si zborul spre nemurire se inalta.» Cu versurile sale, poti – mai usor de vesnicie. Citeste si cunoaste dorul de nemurire pentru ca … e prea tarziu sa nu iubesti deplin.”

-- PROF. GABRIELA POP

„Recunosc in acest tanar poet vocea creatiei, a celui care poate nu numai sa puna cuvinte pe hartie, dar poate simti din nucleul fiintei sale ceea ce este viu si ce inseamna sa experimenteze luptele unei fiinte umane, a caror apasare pare sa dispara pe masura ce bucuria rascumpararii ii preia fiinta pe de-a-ntregul.”

-- PROF. SIMONA J. BONICA, M.A.

„Aceste versuri adauga frumusete calatoriei tuturor celor ce le citesc. Felicitari Cristian!”

-- PROF. AUREL MURESAN

Despre autor
Cristian Dume s-a nascut in Oradea, Bihor, in 1996, ind al patrulea din cei cinci copii a familiei. A publicat in urma cu doi ani primul sau volum de poezii Exercitii de zbor, care l-a incurajat sa mearga inainte. Prin poezia sa, Cristian doreste sa deschida fereastra din sufletul cititorului spre frumusetea nevazuta a cerului.          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra