Produse din aceeaşi categorie
Intelegerea vremurilor

Intelegerea vremurilor

Autor: David A. Noebel

65.00 RON

Etica crestina personala

Etica crestina personala

Autor: Carl F. H. Henry

40.00 RON

Etica Vechiului Testament pentru comunitatea creștină

Etica Vechiului Testament pentru comunitatea creștină

Autor: Christopher J.H. Wright

65.00 RON

Spre Etica Vechiului Testament

Spre Etica Vechiului Testament

Autor: Walter C. Kaiser Jr.

65.00 RON

In cautarea Binelui

In cautarea Binelui

Autor: Patrick Nullens

35.00 RON

Produse de la acelaşi autor
Produse de la aceeaşi editură
De ce imi place ziua de luni

De ce imi place ziua de luni

Autor: John D. Beckett

27.00 RON

Epistola catre Romani

Epistola catre Romani

Autor: Heiko Krimmer

25.00 RON

Directie divina

Directie divina

Autor: Craig Groeschel

33.00 RON

Revelatia lui Ioan

Revelatia lui Ioan

Autor: Fritz Grunzweig

28.00 RON

Responsabilitatea etica in luarea deciziilor

Responsabilitatea etica in luarea deciziilor
24.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 196
Editura: Scriptum
Descriere produs
            

 

 

Fiecare dintre noi - indiferent de nivelul social la care ne aflam - suntem confruntati in permanenta cu decizii. Pe langa aceasta provocare comuna, crestinii, datorita convingerilor pe care le au, se confrunta cu o problema aparte, aceea de a construi punti intre valorile crestine fundamentale si provocarile constante ale activitatii profesionale de fiecare zi. Dr. Thomas Schirrmacher, autorul cartii de fata, descrie pe larg, ilustrand cu exemple din diferite domenii (social, familial, ecleziastic, socio-politic), cele trei dimensiuni ale oricarei decizii - dimensiunea normativa, situationala si cea existentiala - pledand pentru faptul ca ele constituie impreuna parte integranta a oricarei decizii.

Principala problema la care ajunge etica crestina rezulta din faptul ca aceste trei dimensiuni sunt vazute nu intr-o relatie de complementaritate, ci una de excludere reciproca. Dar inca de pe paginile Sfintei Scripturi se poate vedea cum porunca lui Dumnezeu, intelepciunea practica si atitudinea inimii sunt in mod indisolubil legate. Autorul ne asaza inainte o multitudine de argumente - teologice, sociale si economice - care sa ne convinga de faptul ca o decizie matura trebuie sa ia in considerare toate cele trei aspecte: principiile, situatiile si constiinta proprie. Aceasta carte se adreseaza tuturor celor aflati in astfel de contexte si in special celor din pozitii de responsabilitate, care doresc sa-si fundamenteze deciziile pe valori crestine.

Dr. Thomas Schirrmacher (n. 1960) este purtator de cuvant al Aliantei Evanghelice Mondiale in domeniul drepturilor omului, director al Institutului International pentru Libertate Religioasa (Bonn, Cape Town, Colombo), membru in bordul Societatii Internationale pentru Drepturile Omului si, de asemenea, rector al Seminarului Teologic si Institutelor de cercetare "Martin Bucer" (avand centre deschise in Germania, Elvetia, Cehia si Turcia), unde preda etica si studiul comparativ al religiilor. Detinator al mai multor titluri doctorale (in domeniile teologie, antropologie culturala si studiul comparativ al religiilor), Dr. Thomas Schirrmacher este prezent si in spatiul academic romanesc prin colaborarea sa cu Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, unde preda cursuri de sociologia religiei.

 

 

 

 


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra