Produse din aceeaşi categorie
Copilul ispasirii

Copilul ispasirii

Autor: Francine Rivers

39.00 RON

Luther si Katharina

Luther si Katharina

Autor: Jody Hedlund

41.00 RON

Goana dupa licurici

Goana dupa licurici

Autor: Charles Martin

29.00 RON

Un glas purtat de vant

Un glas purtat de vant

Autor: Francine Rivers

41.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Iarna nu tine o vesnicie

Iarna nu tine o vesnicie

Autor: Janette Oke

21.00 RON

Flacara ascunsa

Flacara ascunsa

Autor: Janette Oke & T. Davis Bunn

35.00 RON

Cand o lume intreaga ne desparte

Cand o lume intreaga ne desparte

Autor: Lynn Austin

37.00 RON

Viata mea, de la derbedeu la misionar

Viata mea, de la derbedeu la misionar

Autor: Oliver Lindberg

23.00 RON

Promisiunea neclintita a iubirii

Promisiunea neclintita a iubirii

Autor: Janette Oke

19.00 RON

Quo vadis

Quo vadis
43.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 566
Editura: Casa Cartii
Dimensiuni: 13.5 x 20.5 cm
ISBN: 978-606-8282-24-2
Adauga in cos
Descriere produs
            

 

Romanul Quo vadis, scris in ultimii ani ai secolului XIX, a fost tradus in peste 40 de limbi si s-a vandut in milioane de exemplare. Povestea de dragoste dintre Ligia si Vinicius se desfasoara pe fundalul istoric al domniei sangeroase a lui Nero. Puterii romane, reprezentate de un imparat ce avea drept de viata si de moarte asupra tuturor supusilor sai, i se opune puterea credintei crestine, impartasita cu precadere de plebe. Insa cele doua forte potrivnice nu sunt din aceeasi lume si nu se manifesta in acelasi chip. In vreme ce puterea militara si politica a Romei se afirma prin violenta, desfrau si opulenta, puterea spirituala se vadeste in smerenie, in bunatate si, mai presus de orice, in dragoste curata.

Titlul romanului e inspirat dintr-o legenda medievala in care se relateaza ca, pe vremea persecutiilor starnite de Nero impotriva crestinilor din Roma, apostolul Petru fuge din cetate ca sa-si scape viata. Pe drum insa, Il intalneste pe Isus si Il intreaba: „Quo vadis, Domine?” (Unde mergi, Doamne?). Isus ii raspunde: „La Roma, ca sa fiu rastignit din nou”. Rusinat de propria lasitate, Petru se intoarce in cetate, unde va muri ca martir, rastignit cu capul in jos.

Henryk Sienkiewicz s-a nascut in anul1846, in Wola Okrzejska, Polonia. A studiat medicina, drept si filologie. S-a remarcat ca romancier, nuvelist si jurnalist. La un moment dat, a incercat sa se stabileasca in California, unde, impreuna cu niste prieteni, infiintase o ferma. In ciuda entuziasmului initial, a abandonat repede acest proiect, dezamagit de ceea ce oferea America. Cu prilejul unei calatorii spre estul Europei, poposeste si in Bucuresti, in anul 1866. Popularitatea de care se bucura in special datorita romanului Quo Vadis il aduce pe Sienkiewicz in atentia Academiei Suedeze care avea sa ii acorde Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1905. Alte romane care l-au facut celebru: Cavalerii teutoni, Prin foc si sabie, Potopul.


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra