Produse din aceeaşi categorie
24 de modalitati de a-ti imbunatati predarea

24 de modalitati de a-ti imbunatati predarea

Autor: Kenneth O. Gangel

16.00 RON

Incepe sa gandesti

Incepe sa gandesti

Autor: John C. Maxwell

21.00 RON

Viata buna si frumoasa - Trilogia ucenicului

Viata buna si frumoasa - Trilogia ucenicului

Autor: James Bryan Smith

25.00 RON

Afaceri, munca si credinta

Afaceri, munca si credinta

Autor: Eugen Jugaru

37.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Triumful lui Hristos in tara presedintelui Mao

Triumful lui Hristos in tara presedintelui Mao

Autor: Carl Lawrence, David Wang

15.00 RON

Numele ei este femeie

Numele ei este femeie

Autor: Gien Karssen

15.00 RON

Familia intre zambet si suspin

Familia intre zambet si suspin

Autor: Petru Lascau

25.00 RON

Destin

Destin

Autor: Teodor Avram

10.00 RON

Pastorirea eficienta

Pastorirea eficienta
16.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 620
Editura: SPMCR
Dimensiuni: 15,3 x 22,8 cm
ISBN: 973-99272-6-2
Descriere produs
            

Pastorirea eficienta: Viziune, înţelegere şi călăuzire pentru biserica ta


"A intra intr-o relatie cu Christos si apoi a-i ajuta pe altii -- asta inseamna a fi pastor. Nimic nu e mai presus de aceasta -- nici o pozitie, putere, amvon, nimic!"

Ca pastor veteran, cu mai mult de zece ani experienta, si ca instructor de pastori in ultimii douazeci de ani, William D. Lawrence este cel mai calificat sa scrie despre ce anume il face eficient pe un pastor. Lawrence scrie din proprie experienta despre subiecte variind de la predicare pana la cum sa lucrezi cu un comitet, cum sa acoperi cele mai importante pozitii de personal. "Pastorirea eficienta" raspunde la cateva chestiuni practice, precum:

    > Care sunt ingredientele esentiale pentru autoritatea pastorala?

    > Ce pasi trebuie sa faca un pastor pentru a evita conflictele dintre pastori si diaconi

    > Cum sa creezi un climat de incredere intre pastor si comitet?

    > Cum sa determini care este scopul unei biserici?

    > Care este rolul pastorului in dezvoltarea viziunii?


"Exista o mare confuzie astazi in privinta felului in care un pastor trebuie sa fie", scrie Lawrence. "Sunt ei capelani, predicatori, manageri sau consilieri? Pavel ne-a dat raspunsul cu mult timp in urma: Ei trebuie sa echipeze... sa faca ucenici."


La fel cum marele artist Michelangelo a luat o bucata de marmura, fara forma si plina de defecte si a transformat-o intr-o capodopera a sculpturii lui David, tot la fel face si un pastor cu turma sa. "Asta inseamna pastoratia", scrie Lawrence, "sa slujesti ca sculptor de suflete".

Cei mai multi dintre noi, cei care am fost pastori, stiu ca acesta esta unul dintre cele mai mari privilegii ale vietii. Sa fii acolo cand cineva se naste in familia lui Dumnezeu, sa stai langa patul unui muribund si sa te rogi impreuna cu el, sa spui o predica ce va schimba vieti, prin harul lui Dumnezeu -- ce poate fi mai provocator?


In "Pastorirea eficienta", Dr. Lawrence vrea ca sa intelegi ce inseamna eficient. Acesta include...

    > conducere vizionara fata de a fi impotmolit in rutina traditiei;

    > planuri noi pentru secolul XXI fata de urmarirea unor sarcini fara motiv sau fara scop;

    > administrare productiva fata de a te pierde in jungla lucrurilor neesentiale;

    > echipe puternice fata de a face lucrarea intregii congregatii.


Ca pastor sau membru in consiliul pastoral ai una dintre cele mai solicitante slujbe din lume. Aceasta carte te va incuraja sa te bucuri tot mai mult de Dumnezeu, care ti-a pus in inima dorinta de a fi pastor.


DR. WILLIAM D. LAWRENCE slujeste ca Director Executiv al Centrului de Conducere Crestina si este profesor de Lucrari Pastorale la Seminarul Teologic din Dallas. A venit la acest Seminar in 1981, dupa ce a fost pastor timp de doisprezece ani in Biserica South Hill Community din San Jose, California. Intre timp este si pastor interimar la Biserica Northwest Bible din Dallas, Texas. Absolvent al Colegiului Biblic din Philadelphia, el si-a luat doctoratul in teologie la Seminarul Teologic din Dallas in 1968. Acum locuieste in Dallas impreuna cu sotia sa, Lynna.CUVANT INAINTE

FIECARE PASTOR TREBUIE SA FIE, in adancul inimii, un pastor. Altfel, fara o inima de pastor, nu va fi, probabil, un pastor eficient. Un pastor care supravegheaza turma lui Dumnezeu fara a avea o inima de pastor, slujind din motive nesincere sau gresite, este, asa cum a spus Isus, un simplu "pastor platit" (loan 10:12).


Un angajat isi asuma aceleasi sarcini ca si un pastor, dar din motive total diferite. Fie din cauza mandriei, din dorinta de imbogatire sau chiar din dorinta ascunsa de a detine putere si autoritate, angajatul slujeste din motive egoiste. Va prelua angajarul o noua slujba in biserica? Asta depinde de salariul oferit. Va accepta invitatia de a vorbi la o intalnire de o zi intr-o tabara sau intr-o seara la o cina festiva? Depinde de numarul persoanelor care participa sau de onorariul oferit. Trist, nu-i asa?


Prin contrast, un adevarat pastor slujeste poporului lui Dumnezeu din recunostinta fata de ceea ce a facut si face Tatal In viata sa. Pastorul adevarat doreste mai presus de orice altceva sa-si foloseasca darurile si talentul ca "o slujba duhovniceasca" (Rom. 12:1).


Ambii pastori, atat angajarul egoist, cat si pastorul sincer, par sa afirme Cuvantul lui Dumnezeu si calea Sa. Totusi, in timp, turma incepe sa simta diferenta dintre cei doi. Biserica celui angajat incepe sa se simta folosita si manipulata. Nevoile sau durerile sunt neimplinite sau luate in considerare doar din cand in cand, superficial. Predicarea devine dura si acuzatoare. Bucuria lipseste din adunare. Dragostea si harul nu sunt de gasit.


Ce contrast cu cei care se afla in grija unui pastor iubitor si credincios! Pastorul care-si ingrijeste turma an de an, hranind-o cu o "dieta" dupa adevarul lui Dumnezeu, afla, dupa un timp, ca a crescut o echipa de credinciosi maturi, oameni care sunt gata sa paseasca inainte prin credinta si sa indrazneasca sa viseze maret. In interiorul turmei implinite prietenia infloreste, este incurajata o comunitate de oameni milosi, rasul abunda, ranile sufletesti sunt vindecate si pacea triumfa. Predica pastorului este marcata de cuvinte de incurajare, dar si de atentionari pline de dragoste cu privire la pericolele ce stau inainte. Compasiunea si mila curg linistite. Entuziasmul este contagios.


Prietenul si colegul meu, William Lawrence, are o inima de pastor adevarat, asa cum veti observa atunci cand veti citi aceasta carte. Bill si-a petrecut intreaga viata de adult slujind in biserica si pregatind pastori in sali de clasa. El este unul dintre acei indivizi talentati care ar putea fi numiti "pastori ai pastorilor". Ca director executiv al Centrului de Conducere Crestina si ca profesor de lucrari pastorale la Seminarul din Dallas, el a pregatit sute de tineri pastori care s-au dedicat in intregime acestei lucrari vocationale.


"Pastorirea eflcienta" este rezultatul incercarii pasionate a lui Bill de a antrena lideri care sa slujeasca in trupul lui Christos. Aici nu se trag nici un fel de sfori. Bill nu ofera sapte pasi usori sau zece secrete ale pastoririi eficiente. Materialul din aceasta carte vorbeste direct despre viata din acest acvariu supranumit "pastor cu norma intreaga". Dupa ce vei termina de citit aceste pagini, diferenta dintre un angajat si un adevarat pastor iti va aparea izbitoare.


Deci, ia-ti lucrurile de pastor, ia aceasta carte si retrage-te intr-un loc linistit. Nu doar oile au nevoie de odihna si improspatare; pastorii care vor sa fie eficienti au si ei nevoie. Te asteapta multa incurajare!

-- CHARLES R. SWINDOLL


PREFATA

IN CAMPANIA DE ALEGERI PENTRU SENAT din 1974 Howard Metzenbaum l-a provocat pe John Glenn spunandu-i: "Cum poti sa candidezi pentru Senat cand nu ai avut niciodata o slujba?" Glenn avusese o cariera militara, dar nu lucrase niciodata intr-o companie. Intrebarea lui Metzenbaum imi aminteste de intrebarile pe care le aud uneori pastorii dupa o predica: "Si acum ce faci in timpul liber? Mi-as dori si eu sa lucrez doar treizeci de minute pe saptamana."


Glenn a raspuns amintind luptele la care participase, prietenii pe care i-a pierdut si riscurile pe care si le-a asumat -- toate parte din pretul pe care a trebuit sa-l plateasca. Cu siguranta a avut o slujba. Si pastorii au una. Cu toate ca ei nu infrunta pericolele fizice pe care le infrunta un ofiter, ei poarta cicatricele razboaielor spirituale, ale luptei cu sine si ale stresului emotional. Prin Pavel stim cate ceva despre grijile bisericilor (2 Corinteni 11:28).


Peter Drucker a spus ca a conduce biserica este cea mai dificila misiune din lume. Pastorii au o autoritate restransa si lucreaza cu voluntari de a caror temeri si dorinte trebuie sa tina seama, in mod frecvent, daca nu chiar si sa le implineasca. Tot ei decid, in ultima instanta, soarta pastorului. Este foarte dificil sa concediezi un voluntar -- si este chiar usor sa concediezi un pastor.


Pe de alta parte, cei mai multi dintre noi, cei care am fost pastori, stim ca acesta este unul din privilegiile vietii. Sa fii acolo cand cineva se naste in familia lui Dumnezeu, sa stai langa patul unui muribund si sa te rogi impreuna cu el, sa spui o predica in urma careia se schimba vieti, prin harul lui Dumnezeu -- ce poate fi mai provocator?


Atat datorita descurajarii, cat si datorita incantarii pe care o produce pastoratia, imi place sa scriu o carte destinata sa-i ajute pe pastori sa fie mai eficienti. In acest volum ma uit la ce fel de persoana trebuie sa fie un pastor, la scopul pastorului si la cateva practici vitale pe care un pastor trebuie sa le implementeze. Deoarece exista atatea materiale care trateaza consilierea si predicarea, am ales sa nu scriu despre aceste subiecte. In schimb, am scris despre domenii care nu sunt tratate la seminarii, probleme care devin tot mai semnificative pentru pastorii din zilele noastre.


Ca pastor, ai una dintre cele mai grele slujbe din lume. Sper ca aceasta carte te va incuraja sa-ti gasesti tot mai mult placerea in Domnul, care a pus in tine aceasta dorinta.


    CUPRINS:


    Cuvant inainte

    Prefata

    Multumiri


    PARTEA INTAI -- PERSOANA PASTORULUI

    1. Sa-L cunoasca pe El

    2. Boala liderului ingrozit

    3. Eliberare de boala liderului ingrozit


    PARTEA A DOUA -- SCOPUL PASTORULUI

    4. Biserici care pregatesc ucenici

    5. De ce exista pastorul, de fapt?


    PARTEA A TREIA -- PRACTICA PASTORULUI

    6. Ordinul stergarului

    7. Slujindu-L pe Dumnezeu, conducandu-i pe altii

    8. Autoritatea pastorului

    9. Dezvoltand increderea intr-un comitet de biserica

    10. Hraniti vaduvele, infometati bisericile

    11. Viziune sau vid

    12. Planificarea pentru cei ce nu planifica

    13. Conducand schimbarile

    14. A gasi ceea ce este cel mai bine pentru tine

    15. Sculptori ai sufletului


    Note finale

    Bibliografie

Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra