Produse din aceeaşi categorie
Pune-ti creierul in functiune

Pune-ti creierul in functiune

Autor: Caroline Leaf

25.00 RON

Labirintul codependentei - drumul spre relatii interumane sanatoase

Labirintul codependentei - drumul spre relatii interumane sanatoase

Autor: Dr. Robert Hemfelt, Dr. Frank Minirth si Dr. Paul Meier

45.00 RON

Raspunsurile Scripturii la problemele vietii

Raspunsurile Scripturii la problemele vietii

Autor: Dr. Vlad Schlezak

45.00 RON

Schimbare launtrica

Schimbare launtrica

Autor: Larry Crabb

50.00 RON

Lasa grijile, incepe sa traiesti

Lasa grijile, incepe sa traiesti

Autor: Dale Carnegie

32.00 RON

Produse de la acelaşi autor
Calea spre vindecare

Calea spre vindecare

Autor: Dan Allender

50.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Ordine in universul interior

Ordine in universul interior

Autor: Gordon MacDonald

50.00 RON

Scrieri vol. 1

Scrieri vol. 1

Autor: Martin Luther

60.00 RON

Biblia si studiul personal

Biblia si studiul personal

Autor: R. C. Sproul

30.00 RON

Copilul meu - la varsta adolescentei

Copilul meu - la varsta adolescentei

Autor: Dr. Ross Campbell

14.00 RON

Introducere in Hermeneutica

Introducere in Hermeneutica

Autor: Moises Silvia, Walter C. Kaiser Jr.

60.00 RON

O inima ranita

O inima ranita
36.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 318
Editura: Logos
Dimensiuni: 15 x 23 cm
ISBN: 978-606-92995-5-5
Adauga in cos
Descriere produs
            Subiect: recuperarea ca adult după trauma unui abuz sexual în copilărie


Rezumat:

Un studiu recent a revelat că 38% dintre femeile intervievate au fost abuzate sexual până la vârsta de 18 ani de către un adult sau membru al familiei.

Poate crezi că nu cunoști nicio persoană care a fost abuzată sexual, mai ales dacă majoritatea cunoscuților sau prietenilor tăi sunt creștini practicanți. Dar statisticile indică altceva. Abuzul sexual nu respectă granițele religioase sau sociale.

Abuzul sexual este un subiect dificil. Mai mult decât majoritatea subiectelor, acesta provoacă un simțământ de ruşine extrem de inconfortabil, atât vorbitorului, cât şi ascultătorului. În multe grupuri, persoana care recunoaşte că a avut o experienţă de abuz în trecut devine un paratrăsnet pentru teama şi furia celor care duc, fără să-şi dea seama, lupte similare. Este mult mai uşor pentru persoanele abuzate să-şi nege trecutul, ignorând amintirile, durerea şi luptele prezente care ar putea avea o legătură cu abuzul.

Nicio problemă nu poate fi rezolvată până când nu a fost confruntată. O turnură majoră are loc atunci când adevărul ştiut este transpus în cuvinte: Am fost abuzat(ă) sexual. Lupta uriaşă care se dă pentru a rosti acest adevăr este greu de imaginat.

Ce este abuzul sexual? Se pare că mulţi oameni funcţionează după principiul că orice li s-a întâmplat lor nu este abuz, dar dacă s-ar fi întâmplat altcuiva sau ar fi fost ceva mai grav, atunci ar fi fost abuziv. Abuzul sexual este orice contact sau interacţiune (vizuală, verbală sau psihologică) între un copil/adolescent şi un adult, în care copilul/adolescentul este folosit pentru stimularea sexuală a abuzatorului sau a oricărei alte persoane.

Ori de câte ori un părinte sau cineva care îngrijeşte de un copil îl foloseşte pentru a-şi împlini dorinţe sexuale făţişe sau năzuinţe mai subtile legate de identitatea sexuală a adultului, în sufletul copilului se dezlănţuie o dinamică abuzivă. Persoana abuzată sexual neagă adesea abuzul, îl interpretează greşit sau cel puţin îi minimalizează pagubele. Duşmanul scapă, nerecunoscut sau greşit înţeles, şi victima nu poate duce lupta. Odată ce războiul este evitat, ceva trebuie să se întâmple cu inima rănită care strigă după alinare şi speranţă. Strigătul trebuie auzit sau înăbuşit.

O inimă rănită abordează foarte personal, dar și profund, această formă de abuz, ale cărei efecte sunt cele mai vătămătoare pentru suflet. Ea este personală, pentru că te poate afecta pe tine, partenerul tău de viață, pe o prietenă intimă sau pe o vecină ori pe o cunoștință apropiată de la biserică. Și este specifică, deoarece nu se mărginește la o discuție cu caracter general, nici la soluțiile pe care le-ai putea găsi în alte cărți.

Cartea dr. Allender pătrunde adânc în inima rănită a cuiva apropiat ție, dezvăluind jalea neștiută a unui suflet vătămat de abuzul sexual – dar, totodată, te ancorează în nădejdea îngropată adânc în el de către Cel al cărui chip luminos îl purtăm cu toții.          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra