Produse din aceeaşi categorie
Istoria penticostalismului romanesc - vol. I si II

Istoria penticostalismului romanesc - vol. I si II

Autor: Valeriu Andreiescu

140.00 RON

Spiritualitate penticostala

Spiritualitate penticostala

Autor: Steven Jack Land

35.00 RON

Istoria Anabaptistilor

Istoria Anabaptistilor

Autor: William R. Estep

22.00 RON

Confruntari

Confruntari

Autor: Iosif Ton

25.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Costul uceniciei

Costul uceniciei

Autor: Dietrich Bonhoeffer

42.00 RON

Predestinarea si liberul arbitru - 4 conceptii

Predestinarea si liberul arbitru - 4 conceptii

Autor: David Basinger

60.00 RON

Scrieri vol. 2

Scrieri vol. 2

Autor: Martin Luther

60.00 RON

Exegeza Vechiului Testament

Exegeza Vechiului Testament

Autor: Douglas Stuart

60.00 RON

Doctrina crestina

Doctrina crestina

Autor: Alister McGrath

40.00 RON

Momente cruciale in istoria Bisericii

Momente cruciale in istoria Bisericii
60.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 395
Editura: Logos
Descriere produs
            

Scrisa deopotriva ca o lectura captivanta pentru laici sau un curs introductiv in istoria Bisericii pentru studenti, “Momente cruciale in istoria Bisericii” este o resursa valoroasa, care stimuleaza gandirea, ilumineaza, provoaca si delecteaza, oferind un excelent cadru istoric in care credinta crestina sa poata fi inteleasa.


Mark Noll ne propune o abordare a istoriei Bisericii nu de tip preponderent enumerativ, steril, a datelor, evenimentelor sau personalitatilor, ci de tip analitic si sintetic, prin alegerea si discutarea unor momente cruciale, a unor “puncte de cotitura” – evenimente istorice care au marcat decisiv directia ulterioara a istoriei credintei crestine. O asemenea selectie, considera autorul, chiar daca in final duce la o lista de “puncte de cotitura” care poate nu se bucura de unanimitate, prin insasi reactia pe care o determina, isi atinge scopul: acela de a-l ajuta pe cititor sa mediteze mai profund la ceea ce s-a intamplat in istoria Bisericii.

Cartea prezinta douasprezece momente considerate definitorii pentru istoria crestina. Fiecarui moment crucial selectat ii este alocat un capitol, care prezinta evenimentul in sine, ce anume s-a intamplat anterior si a condus spre el, precum si ceea ce s-a intamplat anterior si a condus spre el, precum si ceea ce s-a intamplat ulterior, decurgand din el. In ultimul capitol, recunoscand dificultatea unui asemenea demers, autorul se incumeta sa discute momentele definitorii ale istoriei crestinismului din secolul XX: aparitia si raspandirea miscarii penticostale; Conciliul al II-lea de la Vatican, rolul mai proeminent jucat de femei, productia masiva de noi traduceri ale Bibliei, ca un aspect mai general al globalizarii crestinismului, si supravietuirea crestinismului in regimurile comuniste. Referirile la experienta sa nemijlocita in vizitele facute in Romania comunista fac cartea sa cu atat mai interesanta si mai atractiva pentru cititorul roman.

MARK A. NOLL (n 1946) este un teolog reformat american, in prezent profesor universitar de istorie la Universitatea Notre Dame, din Statele Unite. A absolvit Wheaton College, Illinois (B.A. engleza), Trinity Evangelical Divinity School (M.A. teologie) si Vanderbilt University (Ph. D, istoria crestinismului). Timp de douazeci si sapte de ani a facut parte din personalul didactic de la Wheaton College, Illinois, unde a predat in departamentele de istorie si teologie. In 2005 a fost considerat de revista Time unul dintre cei mai influenti 25 de evanghelici din America, iar in 2006 a primit o medalie pentru realizarile sale, din partea presedintelui Bush, in Biroul Oval. Este autorul mai multor carti si lucrari de specialitate, deosebit de apreciate in mediul academic, si co-fondator al Institutului pentru studiul evanghelicilor americani.

Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra