Produse din aceeaşi categorie
Limbajul lui Dumnezeu

Limbajul lui Dumnezeu

Autor: Francis S. Collins

24.00 RON

Ortodoxia rasariteana

Ortodoxia rasariteana

Autor: Donald Fairbairn

22.00 RON

Imparatii lui Israel

Imparatii lui Israel

Autor: Iosif Anca

24.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Invierea lui Isus

Invierea lui Isus

15.00 RON

In fiecare zi cu Isus

In fiecare zi cu Isus

Autor: Selwyn Hughes

26.00 RON

Sub privirea Apusului

Sub privirea Apusului

Autor: Robert Letham

42.00 RON

Istoria bisericii - de la Rusalii pana in prezent

Istoria bisericii - de la Rusalii pana in prezent
66.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 490
Editura: Faclia
Dimensiuni: 23.5 x 15.5 cm
ISBN: 978-973-8448-62-9
Adauga in cos
Descriere produs
            Acest volum de istorie este destinat studiilor de istorie a Bisericii predate de-a lungul unui semestru. Printre subiectele discutate se numără Biserica apostolică, monasticismul, apariţia islamului, papalitatea medievală, conciliarismul, Renaşterea, revolta protestantă, raţionalismul, Biserica Răsăriteană, expansiunea misionară şi era ecumenismului. Întrebările şi proiectele de la sfârşitul fiecărui capitol sunt concepute special pentru un studiu aprofundat.

William J. Richardson afirmă: „Este o carte bine organizată. Sunt impresionat de claritatea relatărilor din întreg cuprinsul ei.”

Pe lângă acest material, studenţilor li se va oferi material suplimentar în cadrul orelor şi prin scrierea altor eseuri. Grupurile de studiu din biserică vor dori, probabil, să folosească acest text ca bază pentru o cercetare asupra istoriei Bisericii. Întrebările şi proiectele de la sfârşitul capitolelor sunt menite să stimuleze gândirea despre întâmplările din trecut. Alţii vor dori pur şi simplu s-o lectureze ca pe o introducere în istoria Bisericii.

Istoria presupune o relatare şi o interpretare a evenimentelor din trecut. Deseori, întâmplările trecutului îşi pierd semnificaţia din cauza lipsei unei interpretări care să le dovedească semnificaţia.

 James B. North, Ph.D., este profesor de istoria Bisericii la Cincinnati Bible College and Seminary, Cincinnati, Ohio. Studiile sale cuprind o licenţă de la Lincoln Christian College, 1958-1962; o diplomă de master în istoria Bisericii de la Lincoln Christian Seminary, 1963, şi un al doilea master în istoria Bisericii de la University of Chicago, 1967. A lucrat ca asistent în cercetarea istorică la University of Illinois, unde a urmat studiile de doctorat în istoria Americii. A slujit de asemenea în biserici din San Jose şi Ripley, Illinois.

Articolele sale au fost publicate în mai multe jurnale teologice; este şi membru al organizaţiilor American Society of Church History, Disciples of Christ Historical Society şi Conference on Faith and History.          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra