Produse din aceeaşi categorie
Stalpul de foc

Stalpul de foc

Autor: J. H. Ingraham

12.00 RON

Flacara nestinsa

Flacara nestinsa

Autor: Michael Reeves

25.00 RON

Imparatii lui Iuda

Imparatii lui Iuda

Autor: Iosif Anca

24.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Cugetari asupra Evangheliei dupa Luca vol.1

Cugetari asupra Evangheliei dupa Luca vol.1

Autor: John C. Ryle

40.00 RON

Crestini intr-o lume a @.com-ului

Crestini intr-o lume a @.com-ului

Autor: Gene Edward Veith, Jr. & Christopher L. Stamper

30.00 RON

Gloria lui Cristos

Gloria lui Cristos

Autor: John Owen

23.00 RON

Istoria baptistilor din Romania 1856 - 1989

Istoria baptistilor din Romania 1856 - 1989

Autor: Alexa Popovici

98.00 RON

Doctrine fundamentale ale credintei crestine

Doctrine fundamentale ale credintei crestine

Autor: Roger Weil

60.00 RON

Istoria bisericii - de la Rusalii pana in prezent

Istoria bisericii - de la Rusalii pana in prezent
66.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 490
Editura: Faclia
Dimensiuni: 23.5 x 15.5 cm
ISBN: 978-973-8448-62-9
Adauga in cos
Descriere produs
            Acest volum de istorie este destinat studiilor de istorie a Bisericii predate de-a lungul unui semestru. Printre subiectele discutate se numără Biserica apostolică, monasticismul, apariţia islamului, papalitatea medievală, conciliarismul, Renaşterea, revolta protestantă, raţionalismul, Biserica Răsăriteană, expansiunea misionară şi era ecumenismului. Întrebările şi proiectele de la sfârşitul fiecărui capitol sunt concepute special pentru un studiu aprofundat.

William J. Richardson afirmă: „Este o carte bine organizată. Sunt impresionat de claritatea relatărilor din întreg cuprinsul ei.”

Pe lângă acest material, studenţilor li se va oferi material suplimentar în cadrul orelor şi prin scrierea altor eseuri. Grupurile de studiu din biserică vor dori, probabil, să folosească acest text ca bază pentru o cercetare asupra istoriei Bisericii. Întrebările şi proiectele de la sfârşitul capitolelor sunt menite să stimuleze gândirea despre întâmplările din trecut. Alţii vor dori pur şi simplu s-o lectureze ca pe o introducere în istoria Bisericii.

Istoria presupune o relatare şi o interpretare a evenimentelor din trecut. Deseori, întâmplările trecutului îşi pierd semnificaţia din cauza lipsei unei interpretări care să le dovedească semnificaţia.

 James B. North, Ph.D., este profesor de istoria Bisericii la Cincinnati Bible College and Seminary, Cincinnati, Ohio. Studiile sale cuprind o licenţă de la Lincoln Christian College, 1958-1962; o diplomă de master în istoria Bisericii de la Lincoln Christian Seminary, 1963, şi un al doilea master în istoria Bisericii de la University of Chicago, 1967. A lucrat ca asistent în cercetarea istorică la University of Illinois, unde a urmat studiile de doctorat în istoria Americii. A slujit de asemenea în biserici din San Jose şi Ripley, Illinois.

Articolele sale au fost publicate în mai multe jurnale teologice; este şi membru al organizaţiilor American Society of Church History, Disciples of Christ Historical Society şi Conference on Faith and History.          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra