Produse din aceeaşi categorie
Doctrinele Bibliei

Doctrinele Bibliei

Autor: Daniel Kauffman

24.00 RON

Doctrina si practicarea sfinteniei

Doctrina si practicarea sfinteniei

Autor: Erroll Hulse

43.00 RON

Doctrinele biblice ale Bisericii

Doctrinele biblice ale Bisericii

Autor: Trandafir Sandru

30.00 RON

Teologie elementara

Teologie elementara

Autor: Charles c. Ryrie

37.00 RON

Teologie crestina practica

Teologie crestina practica

Autor: Floyd H. Barackman

35.00 RON

Produse de la acelaşi autor
Sa ne rugam prin Duhul

Sa ne rugam prin Duhul

Autor: Barry Chant

20.00 RON

Daruri ale Duhului

Daruri ale Duhului

Autor: Barry Chant

30.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Raiul incepe de pe pamant

Raiul incepe de pe pamant

Autor: Paul Bassett

10.00 RON

Spre redescoperirea Vechiului Testament

Spre redescoperirea Vechiului Testament

Autor: Walter C. Kaiser Jr.

45.00 RON

Imputerniciti de Duhul

Imputerniciti de Duhul
25.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 289
Dimensiuni: 20 x 14
ISBN: 9789738812659
Descriere produs
            

 

Dr. Barry Chant a fost decanul academic al colegiului pe care l-am absolvit (Ministry College), ca tânăr creştin, pe la începuturile lui 1970, şi care mi-a impactat profund viaţa. Mi-a plăcut felul în care el combina învăţătura biblică sănătoasă cu aspectele practice ale slujirii. Pe atunci era logic şi înflăcărat, şi această ultimă carte, Împuterniciţi de Duhul, dovedeşte că pasiunea sa pentru Christos şi dorinţa sa ca Biserica de astăzi să reflecte modelul din Noul Testament nu s-au schimbat.

Dr. Chant nu este un interpret sau expozitor teoretic al Scripturilor, ci un lider spiritual practic, implicat în conducerea uneia dintre cele mai mari congregaţii australiene.

Ceea ce îmi place în Împuterniciţi de Duhul este centrarea pe persoana şi lucrarea lui Isus Christos. Autorul magnifică centralitatea Crucii aşa cum puţini au făcut-o, şi plasează copleşitoarea experienţă penticostală a botezului în Duhul în contextul ei adecvat - anume nevoia ca urmaşii lui Christos să fie împuterniciţi de Duhul pentru a depune o mărturie eficientă despre mesajul Crucii.

Argumentele lui Chant sunt convingătoare, deoarece sunt bazate pe Biblie, Îl exaltă pe Christos şi caută folosul oamenilor pentru care a murit Christos. Mii de oameni au fost şi încă sunt binecuvântaţi de prezentarea pozitivă a Evangheliei de către autor. Mesajul său este primit împreună cu „semnele” despre care Noul Testament spune că vor însoţi pe adevăraţii predicatori ai Cuvântului lui Dumnezeu. Aceastră demonstrare a puterii lui Dumnezeu autentifică Cuvântul rostit şi scris, pentru a cărui proclamare Barry Chant şi-a cheltuit cam 50 de ani din viaţa sa.

Mă rog ca acest volum să ajute Biserica lui Christos să-şi reevalueze teologia şi practicile slujirii şi să creeze în oamenii ei o foame de a fi împuterniciţi de Duhul.

Context

 

Secolul al XX-lea a văzut una dintre cele mai spectaculoase dezvoltări din istoria creştină - ascensiunea mişcării penticostale şi charismatice. Trăsătura ei caracteristică şi distinctivă a fost experienţa de a fi botezat cu Duhul Sfânt, cu dovada iniţială a vorbirii în limbi.

Începuturile nu au fost promiţătoare. Mici întruniri, de obicei pe străduţe lăturalnice, adesea cu predicatori neînvăţaţi şi, în general, respinse de principalele denominaţii creştine. Liderii nu erau prea charismatici. Mişcarea nu a avut nici măcar un început clar stabilit şi recunoscut ca loc de naştere, chiar dacă Azusa Street din Los Angeles şi-a câştigat o reputaţie cumva îndreptăţită.

Noua mişcare se remarca prin slogane de genul:

- zilele din Biblie sunt din nou aici
- acesta este creştinism nou-testamental 
- astăzi, trezirea pluteşte în aer
- înapoi la Biblie
- acestea sunt zilele Bisericii Primare
- toate lucrurile sunt posibile
- semne, puteri şi minuni astăzi
Pentru cei ce erau implicaţi, această nouă mişcare a fost inspiratoare şi emoţionantă.

Astăzi, după mai bine de o sută de ani, există sute de milioane de credincioşi pretutindeni în lume, care susţin că au experimentat un botez penticostal cu Duhul Sfânt. Cele mai mari biserici protestante din lume tind să fie penticostale. Evangheliştii şi predicatorii penticostali adună mari mulţimi în campaniile de mântuire şi de vindecare.

După un secol, oricum, au avut loc unele schimbări subtile. Prosperitatea nou-descoperită a dus uneori la o inevitabilă automulţumire. Mulţi dintre cei ai căror părinţi au luptat şi s-au sacrificat pentru dreptul de a vorbi în limbi şi totodată de a fi acceptat ca şi drept creştin, ei înşişi nu mai vorbesc în limbi.

Oamenii se autodeclară charismatici doar pentru că ridică mâinile într-o slujbă de închinare sau pentru că bat din palme în timpul cântării. În cazuri extreme, prosperitatea financiară este văzută ca un semn al prezenţei Duhului.

Această carte este o pledoarie pentru întoarcerea la principiile fundamentale pe care Dumnezeu le-a folosit în secolul al XX-lea pentru a înflăcăra Biserica şi a redeştepta strigătul după putere spirituală. Este o încercare de a prezenta în termeni biblici, simpli, ceea ce înţelege Biblia când vorbeşte despre a fi botezat cu Duhul Sfânt.

Speranţa mea este că acest volum va reuşi:

- să introducă pe creştinii nesatisfăcuţi într-o nouă experienţă a puterii lui Dumnezeu
- să asigure o unealtă valoroasă pentru pastori
- să încurajeze pe evanghelici să regândească puterea şi darurile Duhului Sfânt
- să provoace pe liberali să creadă că Scripturile sunt încă autoritative în materie de Duh
- să declanşeze în inimile cititorilor o trezire la creştinismul nou-testamental
Se pare că aceasta înseamnă a ţinti spre imposibil. Dar chiar dacă numai unele dintre aceste obiective vor fi atinse, eu voi fi mulţumit.

Împuterniciţi de Duhul este o încercare de a introduce pe credincioşii din toate denominaţiile într-o învăţătură biblică simplă despre modul în care Dumnezeu ne împuterniceşte prin Duhul Său, pentru a fi martori ai lui Christos în lumea de azi.


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra