Produse de la aceeaşi editură
Doctrina Trinitatii

Doctrina Trinitatii

Autor: Alister McGrath

40.00 RON

Cand Dumnezeu iti taie calea

Cand Dumnezeu iti taie calea

Autor: M. Craig Barnes

36.00 RON

Biblia si studiul personal

Biblia si studiul personal

Autor: R. C. Sproul

30.00 RON

Esenta credintei crestine

Esenta credintei crestine

Autor: John Stott

15.00 RON

Momente cruciale in istoria Bisericii

Momente cruciale in istoria Bisericii

Autor: Mark A. Noll

60.00 RON

Exegeza Vechiului Testament

Exegeza Vechiului Testament
60.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 226
Editura: Logos
Dimensiuni: 16.8 x 23.5 cm
ISBN: 978-973-9212-83-0
Descriere produs
            
"Exegeza Vechiului Testament" isi propune sa prezinte in mod metodic pasii care trebuie parcursi pentru exegetarea unui text. Acestia inlud analiza liexicala, istorica, teologica, a genului literar si critica textuala prin care exegetul este obligat sa efectueze o cercetare temeinica si amanuntita. Combatand implicit predicarea si invatarea Bibliei la nivel superficial, redusa la o simpla expunere a unei pozitii asumate fara o baza solida si pronind de la preferinte personale si prejudecati mostenite, lucrarea de fata aduce o corectie binevenita prin insistenta pe care o pune pe studiul aprofundat, serios, si cercetarea necesare in proclamarea Cuvantului.
 
Aplicarea pasilor prezentati in carte in exegeza diverselor pasaje din Vechiul Testament il va ajuta pe studentul diligent sa progreseze mai mult in cateva luni de studiu serios al pasajelor selectate decat in ani intregi de studii dezorganizate si fara obiective clare. Cu ajutorul ei, exegetul va fi echipat sa poata oferi o critica inteligenta si eficace a mesajelor expozitive, cartilor sau articolelor care esueaza in demersul aprofundarii adecvate a textului scriptural.

Adresata cu precadere segmentului academic - indeosebi pastorilor si studentilor la seminariile si institutele teologice, cititorul interesat de redactarea unei lucrari sau a unei predici expozitive, "Exegeza Vechiului Testament" se va dovedi nu doar utila, ci chiar indispensabila si nespecialistului dornic sa studieze mai eficace Biblia, pentru a o intelege si aplica mai bine la propria viata. Reeditarea ei succesiva si recomandarile elogioase de care se bucura in lumea academica nu fac decat sa confirme locul gol de pe piata, in acest domeniu, pe care lucrarea lui Douglas Stuart reuseste sa-l compartimenteze cu succes.

Dr. Douglas Stuart
este profesor de Vechiul Testament la Seminarul Teologic Gordon-Conwell din South Hamilton, SUA, unde preda de peste douazeci si opt de ani. Absolvent magna cum laude al Harvard College, isi da doctoratul in limbile si literatura Orientului Mijlociu la Universitatea Harvard, in 1971. Autor a unsprezece carti, dr. Stuart este cunoscut cititorilor nostri datorita popularei lucrari "Biblia ca literatura", al carei co-autor este. Locuieste in Boxford, Massachusetts, impreuna cu sotia sa, Gayle, si cinci dintre cei opt copii ai lor.
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra