Produse din aceeaşi categorie
Doctrina Trinitatii

Doctrina Trinitatii

Autor: Alister McGrath

40.00 RON

Cine mantuieste, Dumnezeu sau omul?

Cine mantuieste, Dumnezeu sau omul?

Autor: Enrroll Hulse

23.00 RON

Care este invatatura Bibliei despre Trinitate

Care este invatatura Bibliei despre Trinitate

Autor: Stuart Olyott

18.00 RON

Profilul robului lui Hristos: mijlocitor și profet

Profilul robului lui Hristos: mijlocitor și profet

Autor: Daniel Muresan

33.00 RON

Dumnezeu revelatie si autoritate vol. 5

Dumnezeu revelatie si autoritate vol. 5

Autor: Carl F. H. Henry

20.00 RON

Produse de la acelaşi autor
Adevarat pentru tine, dar nu pentru mine

Adevarat pentru tine, dar nu pentru mine

Autor: Paul Copan

30.00 RON

Este Dumnezeu un monstru moral? Sa Il intelegem pe Dumnezeul Vechiului Testament

Este Dumnezeu un monstru moral? Sa Il intelegem pe Dumnezeul Vechiului Testament
33.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 314
Editura: Life Publishers
ISBN: 978-606-8915-07-4

Adauga in cos
Descriere produs
            
Dumnezeul Vechiului Testament este doar un bataus, un ucigas si un opresor? Multi oameni de astazi – chiar si din Biserica – par sa creada asta. Cum trebuie sa raspunda crestinii la aceasta acuzatie? Si cum putem reconcilia naratiunile aparent diferite ale lui Dumnezeu prezentate in cele doua Testamente?


In aceasta carte binevenita si usor de citit, apologetul Paul Copan preia cateva dintre cele mai dificile acuzatii din vremea noastra, intre care:
Dumnezeu este arogant si gelos.
Dumnezeu ii pedepseste prea aspru pe oameni.
Dumnezeu Se face vinovat de epurare etnica.
Dumnezeu oprima femeile.
Dumnezeu aproba sclavia.
Crestinismul instiga la violenta.


Copan nu numai ca raspunde la aceste critici, dar ne arata si cum putem sa citim Vechiul si Noul Testament cu credinciosie, vazand in ambele un Dumnezeu neschimbator, drept si iubitor.


„Iata o carte pe care as fi vrut s-o scriu eu insumi. Este pur si simplu cea mai buna pe care am citit-o; ea abordeaza multele dificultati pe care Vechiul Testament le ridica credinciosilor inclinati spre reflectie si cercetare. Paul Copan scrie simplu si direct, totusi acopera probleme foarte dificile, intr-un mod usor de inteles si cu multe detalii biblice si argumente erudite.” – Christopher J. H. Wright, director international al Langham Partnership International, autor al Old Testament Ethics for the People of God.


„Lucida, vie si foarte bine informata, cartea aceasta este cea mai buna aparare a eticii in Vechiul Testament pe care am citit-o. Ea trebuie citita de catre toti predicatorii si liderii de studii biblice.” – Gordon Wenham, profesor emerit de Vechiul Testament, Universitatea din Gloustershire.


„Noii atei ataca moralitatea Vechiului Testament cu inversunare. Totusi, daca sunt sinceri, multi crestini trebuie sa admita ca nu reusesc sa inteleaga o etica ce pare primitiva si barbara. Paul Copan ne ajuta sa pricepem cu adevarat lumea Vechiului Testament si cum se raporteaza ea la noi, cei de astazi” – Tremper Longman III, profesor de Studii Biblice al catedrei Robert H. Grundry, Colegiul Westmont.


„Copan le da replica noilor atei si raspunde convingator la criticile lor. Nu cunosc nicio alta carte care sa se asemene cu aceasta. Ea ar trebui recomandata ca lectura obligatorie in colegii si seminare” – J. P. Morgan, distins profesor de filosofie, Talbot School of Theology, autor al cartii The God Question.


„Paul Copan este singurul cercetator pe care prefer sa-l citesc pe aceste teme. Manualul acesta de raspunsuri la problemele etice dificile poate sa atenueze retorica ateista si sa-mi potoleasca nelinistile [in privinta acestor subiecte].” – Gary. R. Habermas, distins profesor si cercetator, Liberty University and Seminary.


Paul Copan (PhD Marquette University) este sef al catedrei de filosofie si etica la Universitatea Palm Beach Atlantic, in Florida. A scris si a editat multe carti, intre care When God Goes to Starbucks.

          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra