Produse din aceeaşi categorie
Creationism contra evolutionism

Creationism contra evolutionism

Autor: Bruno Schwengeler, ed.

24.00 RON

Doctrine fundamentale ale credintei crestine

Doctrine fundamentale ale credintei crestine

Autor: Roger Weil

60.00 RON

Isus boteaza intr-un singur Duh Sfant

Isus boteaza intr-un singur Duh Sfant

Autor: David Pawson

20.00 RON

Doctrinele Bibliei

Doctrinele Bibliei

Autor: Daniel Kauffman

24.00 RON

Doctrinele biblice ale Bisericii

Doctrinele biblice ale Bisericii

Autor: Trandafir Sandru

30.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Romani

Romani

Autor: John R. W. Stott

60.00 RON

Ce drum sa urmez?

Ce drum sa urmez?

Autor: Martin & Elisabeth Goldsmith

15.00 RON

Scrieri vol. 1

Scrieri vol. 1

Autor: Martin Luther

60.00 RON

Doctrina crestina

Doctrina crestina

Autor: Alister McGrath

40.00 RON

O dragoste indrazneata

O dragoste indrazneata

Autor: Dan B. Allender si Tremper Longman III

48.00 RON

Doctrina suveranitatii

Doctrina suveranitatii
40.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 180
Editura: Logos
Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
Adauga in cos
Descriere produs
            

 

Scriind despre suveranitatea lui Dumnezeu, Ch. H. Spurgeon spunea: „Mi-amintesc bine ziua si ceasul cand am primit pentru intaia data aceste adevaruri in inima mea – cand ele ardeau in mine, cum spune John Bunyan – ardeau ca insemnate cu fierul rosu in sufletul meu; si mi-aduc aminte cum am simtit ca am crescut brusc si ca din copil am devenit barbat – ca am avansat in cunoasterea Scripturii, ca am apucat strans, o data pentru totdeauna, cheia adevarului lui Dumnezeu”.

Cartea de fata isi propune sa discute tocmai aceste adevaruri. Autorul ei, A.W. Pink, pleaca de la convingerea ca „in vremuri ca acestea de degenerare, in care ne este dat sa traim, cand pretutindeni este preamarit omul, iar „supraomul” a devenit un cuvant obisnuit, exista necesitatea acuta de a accentua realitatea glorioasa a suprematiei lui Dumnezeu – si aceasta cu atat mai mult cu cat ea este tagaduita in mod deosebit”.

Autorul porneste la drum discutand relevanta si necesitatea stringenta a redescoperirii acestei doctrine in veacul nostru. El analizeaza apoi semnificatia doctrinei suveranitatii lui Dumnezeu in raport cu vectorii ei esentiali: creatia, stapanirea lui Dumnezeu asupra lumii, mantuirea, vointa omului si rugaciunea. Ultimele capitole ne invita sa meditam la valoarea acestei doctrine pentru noi si la implicatiile ei practice pentru viata de credinta.

Cititorul care parcurge cartea ajunge la concluzia ca doctrina suveranitatii, departe de a fi arida si anosta, este glorioasa si ziditoare, iar cunoasterea ei ne va face sa exclamam impreuna cu Moise: „Cine este ca Tine intre dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine, minunat in sfintenie, bogat in fapte de lauda si facator de minuni?”

Arthur W. Pink (1886-1952) s-a nascut in Anglia, la Nottingham, si a devenit crestin la varsta de 22 de ani, in urma discutiilor din Scriptura cu parintii sai, pe cand era membru marcant al unei societati teozofice. Pleaca in Statele Unite si studiaza la Institutul Biblic Moody, dupa care devine pastor si slujeste diverse congregatii in Marea Britanie, SUA si Australia. Este autorul mai multor carti care se bucura de o popularitate deosebita, atat in Anglia, cat si in Statele Unite, in special dupa moartea sa. Biograful sau, Ian Murray, noteaza ca „larga circulatie a lucrarilor sale, dupa moartea sa, l-a facut sa devina unul dintre cei mai influenti autori evanghelici din a doua jumatate a secolului XX”. Scrierile lui au incurajat revenirea la predicarea expozitiva si indreapta inimile cititorilor spre o viata traita conform Scripturii.


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra