Produse din aceeaşi categorie
Romani 1

Romani 1

Autor: Dr. Martyn Lloyd-Jones

25.00 RON

Fapte - credinciosi adevarului

Fapte - credinciosi adevarului

Autor: David Gooding

70.00 RON

Planul regal

Planul regal

Autor: E.& L. Harvey

9.00 RON

Domnia lui Dumnezeu

Domnia lui Dumnezeu

Autor: Colin Dye

15.00 RON

Scriptura si autoritatea lui Dumnezeu

Scriptura si autoritatea lui Dumnezeu

Autor: Nicholas Thomas Wright

30.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Nu sta degeaba!

Nu sta degeaba!

Autor: Martin Goldsmith

15.00 RON

Deuteronomul

Deuteronomul

Autor: Peter C. Craigie

80.00 RON

Cand cerul tace

Cand cerul tace

Autor: Ronald Dunn

36.00 RON

Copilul meu - la varsta adolescentei

Copilul meu - la varsta adolescentei

Autor: Dr. Ross Campbell

14.00 RON

Biblia si studiul personal

Biblia si studiul personal

Autor: R. C. Sproul

30.00 RON

De la teama la credinta. Studii asupra cartii Habacuc

De la teama la credinta. Studii asupra cartii Habacuc
10.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 107
Editura: Logos
Dimensiuni: 10.5 x 17.5 cm
ISBN: 978-973-88122-3-9
Adauga in cos
Descriere produs
            Prezentarea mesajului profetic al cărții Habacuc din VT într-un mod relevant pentru lumea modernă, cu aplicație particulară la înțelegerea istoriei, trecut, prezent și viitor


Rezumat:

Astăzi, unul dintre principalele atacuri la adresa credinţei vine din ceea ce am putea numi „problema istoriei“. Ea se naşte, în mod firesc, ca urmare a evenimentelor din secolul XX.

Dacă nu ne dăm seama că Biblia are o viziune specifică asupra lumii, nu e surprinzător că lumea, aşa cum se prezintă ea astăzi, ne duce la deznădejde. Dar, dacă citim Biblia ca întreg şi luăm aminte la mesajul ei, în loc să luăm un psalm la întâmplare sau Predica de pe Munte sau evanghelia preferată, vom descoperi că ea are o filozofie profundă a istoriei şi o viziune distinctă asupra lumii. Ea ne permite să înţelegem ce se întâmplă astăzi şi că orice se întâmplă în istorie îşi are negreşit un loc în programul divin. Învăţătura măreaţă şi nobilă a Bibliei priveşte întregul subiect al lumii şi al destinului ei. Ar trebui să ne dăm seama de faptul că „problema istoriei“ este măreaţa temă a Sfintei Scripturi.

În cartea profetului Habacuc, găsim o ilustrare perfectă a acestui fapt. El tratează problema istoriei într-un mod deosebit de interesant: nu ca pe o filozofie academică sau teoretică a istoriei, ci ca pe o frământare personală a unui om – profetul însuşi. A scris cartea pentru a-şi relata propria experienţă. Iată un om profund tulburat de ce se întâmpla! Căuta să împace ceea ce vedea cu ceea ce credea.

Studiul de față ne invită să facem și noi la fel. Parcurgând cartea Habacuc, vom vedea, mai întâi, situaţia cu care se confrunta personal profetul. Apoi, vom deduce anumite principii. Astfel, vom vedea că, în esenţă, ceea ce a provocat neliniştea profetului este exact ceea ce‑i îngrijorează astăzi pe atât de mulţi oameni, - cum se împacă ceea ce se întâmplă în lume cu învăţătura Scripturii, mai cu seamă, învăţătura despre Fiinţa şi caracterul lui Dumnezeu? Și astfel, vom putea trage concluzii pentru viața noastră.          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra