Produse din aceeaşi categorie
Predestiat pentru infiere

Predestiat pentru infiere

Autor: Carlos A. Rodriguez

23.00 RON

Predestinarea si liberul arbitru - 4 conceptii

Predestinarea si liberul arbitru - 4 conceptii

Autor: David Basinger

60.00 RON

Nastere din nou sau renastere?

Nastere din nou sau renastere?

Autor: Ravi Zacharias

10.00 RON

Darul durerii

Darul durerii

Autor: Philip Yancey & Dr. Paul Brand

50.00 RON

Ce se va întâmpla cu mine după moarte?

Ce se va întâmpla cu mine după moarte?

Autor: Randy Frazee

0.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Flacara nestinsa

Flacara nestinsa

Autor: Michael Reeves

25.00 RON

Spre Etica Vechiului Testament

Spre Etica Vechiului Testament

Autor: Walter C. Kaiser Jr.

65.00 RON

Cugetari asupra Evangheliei dupa Marcu

Cugetari asupra Evangheliei dupa Marcu

Autor: John C. Ryle

50.00 RON

Biserica si lucrurile de pe urma

Biserica si lucrurile de pe urma

Autor: Dr. Martyn Lloyd-Jones

31.00 RON

Doctrine fundamentale ale credintei crestine

Doctrine fundamentale ale credintei crestine

Autor: Roger Weil

60.00 RON

Darwin si darwinismul

Darwin si darwinismul
15.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 142
Editura: Faclia
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
ISBN: 9786068247113
Adauga in cos
Descriere produs
            

 

In 1859 Charles Robert Darwin a publicat lucrarea On the Origin of Species (Originea speciilor), o carte care inca de la aparitie a avut un impact profund asupra lumii apusene. De ce a avut parte de atata notorietate cartea respectiva si ideile propagate de ea? Raspunsul nu poate fi altul decat acela ca publicul din Marea Britanie era dispus sa accepte o alternativa la relatarea biblica despre creatie. In lucrarea de fata, Ian McNaughton si Paul Taylor analizeaza ideile religioase ale lui Charles Darwin, le plaseaza in contextul educatiei si al familiei sale si examineaza afirmatiile sale evolutioniste in lumina Bibliei, care ne pune inainte o perspectiva fidela credintei in Dumnezeu.

  RECOMANDARI

Fie ca Dumnezeu sa le binecuvanteze eforturile menite sa arate [tuturor] celor care vor citi aceasta carte ca intr-adevar Cuvantul lui Dumnezeu este caracterizat de acuratete si de autoritate in societatea noastra contemporana.

       Ken Ham, presedinte, Answers in Genesis/Muzeul Creatiei, SUA

 Aceasta excelenta carte explica faptul ca evolutia teista nu reprezinta o armonizare intre stiinta si Biblie, ci mai degraba o unire paguboasa intre umanism si Biblie.

       Stuart Burgess, profesor de Design si Natura, Marea Britanie, si autor al cartii Hallmarks of Design

 In aceasta carte, Paul Taylor si Ian McNaughton prezinta modul in care filosofia evolutionista a schimbat conceptia stiintifica si paradigma secolelor al XIX-lea si al XX-lea. De asemenea, ei arata indepartarea de temeliile solide ale inaintasilor lui Darwin, care au fost puternic influentati de unitarianism, indepartare ilustrata mai apoi in viata lui Darwin, prin respingerea increderii in autoritatea Cuvantului lui Dumnezeu. Gandirea evolutionista a dat nastere necredintei, si doar printr-o intoarcere la perspectiva biblica asupra creatiei putem intelege din nou in mod corect mesajul Scripturilor si invatatura despre cadere si rascumparare.

       Andy McIntosh DSc, FIMA, CMath, FEI, CEng, FInstP, MIGEM, FRAeS, Profesor de termodinamica si al teoriei combustiei, Universitatea din Leeds si autor al cartii Genesis for Today.

Multumesc lui Dumnezeu pentru sustinatorii AIG (Answers in Genesis) si pentru pozitia lor consecventa fata de argumentatiile haotice tot mai sporite ale nascocitorilor darwinismului.

      Ray Comfort, CEO al Living Waters Ministries, California, si autor al cartii The Way of the Master

Pentru standul tot mai mare de literatura care da in vileag erorile din teoria evolutiei lui Darwin, aceasta carte accesibila si de mici dimensiuni reprezinta o contributie valoroasa. Critica directa si convingatoare a darwinismului, impreuna cu perspectivele neglijente sustinute de unii crestini pe care acesta le-a generat, este tesuta intr-o alternativa bazata pe autoritatea Bibliei, caracterizata de o logica profunda si care nu intra in conflict cu stiinta buna.

      Brian H. Edwards, autor, vorbitor si fost presedinte al Fellowship of Independent Evangelical Churches

In vreme ce domnii Dawkins, Hitchins si Harris castiga milioane prin vanzarea unor publicatii impregnate de inversunare, cartea Darwin si darwinismul prezinta adevarul pe intelesul tuturor, la un pret modic.

      Todd Friel, prezentator la Wretched Radio (www.wretchedradio.com) DESPRE AUTORI

Paul Taylor este lector principal la Answers in Genesis (Marea Britanie). El a predat timp de saptesprezece ani stiinta si detine un master in educatie stiintifica. Este autor al lucrarilor The Six Days of Genesis, Truth, Lies and Science Education si In the Beginning. Paul este casatorit si are cinci copii.

 Ian McNaughton detine functia de presedinte la Answers in Genesis (Marea Britanie/Europa). A obtinut diplome in teologie si in teologie istorica, iar in prezent este pastor al bisericii West Worth Evangelical, Marea Britanie. El si sotia lui au impreuna un copil.CUPRINS

Inainte de Darwin

Primii ani

Anii descoperirii

Evolutia teoriei evolutiei

Conceptia despre lume si viata a lui Darwin

Darwinismul din perspectiva biblica

Creat de Dumnezeu

Evolutia teista

Concluzie


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra