Produse din aceeaşi categorie
Lupta in rugaciune

Lupta in rugaciune

Autor: G.H. Lang

6.00 RON

In arena credintei

In arena credintei

Autor: Erich Sauer

15.00 RON

Crestinismul evanghelic

Crestinismul evanghelic

Autor: Victor Kloes

21.00 RON

Har ascuns

Har ascuns

Autor: Jerry Sittser

18.00 RON

Ce drum sa urmez?

Ce drum sa urmez?

Autor: Martin & Elisabeth Goldsmith

15.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Recuperarea crestinismului

Recuperarea crestinismului

Autor: A. W. Tozer

23.00 RON

Pentru totdeauna

Pentru totdeauna

Autor: Karen Kingsbury

32.00 RON

Iertat

Iertat

Autor: Karen Kingsbury

32.00 RON

Divin

Divin

Autor: Karen Kingsbury

29.00 RON

Gasit

Gasit

Autor: Karen Kingsbury

32.00 RON

Crestinism pagan?

Crestinism pagan?
37.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 308
Editura: Kerigma
Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm
ISBN: 978-973-8960-31-2
Adauga in cos
Descriere produs
            

”….Dumnzeul evreilor si al crestinilor din veacul intai n-a fost Dumnezeul “cladirilor”, nici al “caselor de rugaciune” si nici al “bisericilor sau catedralelor” in care sa intri imbracat ca la bal, ca la parada modei sau ca la audiente. Iehova nu ne-a lasat prada unei religii a locurilor sau a formelor, a chipurilor cioplite si a ritualurilor. Singurul loc in care Si-a “asezat” El simbolic prezenta a fost “Cortul intalnirii” si, mai tarziu, Templul, dar … tine minte ca in timp ce toate celelalte popoare se duceau “in Templu” sa se inchine zeului lor, Dumnezeu ne-a interzis noua acest lucru. In Cortul si in Templul evreiesc intrau numai preotii, nici acestia toti si nici acestia oricand …

Iehova a vrut ca sa ne fie un “Dumnezeu de aproape”, a carui “umbra sa ne fie “asezata pe mana dreapta”, Dumnezeul vietii noastre din afara Templului, Dumnezeul vietii de fiecare zi. Iehova ne-a poruncit sa nu-L inchidem inTemplu, ci sa vorbim despre El cu ai nostri “cand  vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula (Deut. 6:7).

Iehova nu s-a jenat de hainele noastre “de acasa”. Doar la sarbatori ne-a cerut sa ne spalam si sa fim imbracati in straie curate. Evangheliile ni-L descopere pe Fiul gandind si comportandu-se asemenea Tatalui. “Slujbele lui divine”, predicile Lui, pildele Lui au fost desfasurate in universul intim si prafuit al vietii: pe malul apelor, in gradini, pe drum si in casele umile ale oamenilor. El nu si-a limitat activitatea la Ziua de Sabat sau la cladirile sinagogilor. Acestea nici nu i-au fost prea primitoare sau prietenoase …  In Templu a intrat doar ca sa argumenteze si sa faca curatenie, sti tu de ce gunoaie …”

Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra