Produse din aceeaşi categorie
Romani 6 - Omul nou

Romani 6 - Omul nou

Autor: D.M. Lloyd -Jones

24.00 RON

Pastrarea temeliei

Pastrarea temeliei

Autor: French L. Arrington

18.00 RON

Misiunea lui Dumnezeu - Intelegerea metanaratiunii Bibliei

Misiunea lui Dumnezeu - Intelegerea metanaratiunii Bibliei

Autor: Christopher J.H. Wright

55.00 RON

Sa studiem 2 Corinteni

Sa studiem 2 Corinteni

Autor: Derek Prime

17.00 RON

Familii din Biblie vol. 2

Familii din Biblie vol. 2

Autor: Iosif Anca

19.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Vreau sa te iubesc

Vreau sa te iubesc

Autor: Julius Fritze

10.00 RON

Predestinarea si liberul arbitru - 4 conceptii

Predestinarea si liberul arbitru - 4 conceptii

Autor: David Basinger

60.00 RON

Exegeza Vechiului Testament

Exegeza Vechiului Testament

Autor: Douglas Stuart

60.00 RON

Esenta credintei crestine

Esenta credintei crestine

Autor: John Stott

15.00 RON

Doctrina suveranitatii

Doctrina suveranitatii

Autor: Arthur W. Pink

40.00 RON

Cercetati Scripturile

Cercetati Scripturile
40.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 229
Editura: Logos
Dimensiuni: 16.5 x 23.5 cm
ISBN: 973-96066-0
Descriere produs
            

 

Autorul pleaca de la cateva intrebari esentiale pentru oricine vrea sa studieze Cuvantul lui Dumnezeu: Cum putem intelege mai bine ce are sa ne spuna Biblia? O putem deschide la intamplare sa citim un pasaj din ea pentru a descoperi voia lui Dumnezeu pentru noi, astazi? Dar nici unul dintre noi nu citeste in acest fel vreo alta carte. Iar Biblia este o carte - deosebita de toate celelalte, dar totusi o carte. Cum trebuie ea citita atunci? Cum trebuie inteleasa? Poate fi ea studiata si de noi, oamenii obisnuiti, care nu avem o pregatire teologica? Daca da, cum anume?

Raspunsul la aceste intrebari vine pe parcursul celor trei sectiuni ale cartii. Prima, Cum sa interpretam Biblia, prezinta principiile generale de interpretare, cat si cele gramaticale, istorice si teologice. Ea urmareste sa ne convinga ca interpretarea este o responsabilitate care ne revine fiecaruia dintre noi si ca exista niste reguli logice dupa care se face, reguli pe care le poate intelege si aplica oricine. Partea a doua, Cum sa studiem Biblia, prezinta cateva metode uzuale de studiu biblic, cu exemple clare si detaliate. Este prezentata metoda analizei pe verset, metoda sintetica, metoda tematica si metoda biografica. Din nou, autorul incearca si reuseste sa ne convinga ca studiul biblic este o responsabilitate a fiecaruia dintre noi, nu doar a expertilor, si ca este o disciplina care poate fin invatata. In partea a treia, Cum sa-ti perfectionezi deprinderile de studiu biblic, W. Henrichsen ne ajuta sa intelegem care sunt uneltele esentiale ale studiului - observarea, interpretarea, corelarea si aplicarea - si cum putem sa le folosim cu un randament mai bun.

Continind numeroase diagrame, ilustratii, schite si scheme, cartea se adreseaza tuturor celor care doresc sa inteleaga mai bine Scriptura si considera ca citirea ei la intimplare nu ii satisface. Ea isi propune sa-i ajute sa devina eficienti in studierea, intelegerea si aplicarea adevarurilor biblice, prin prezentarea unor principii si a unor metode accesibile oricui.


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra