Produse din aceeaşi categorie
Planul regal

Planul regal

Autor: E.& L. Harvey

9.00 RON

Nasterea Regelui

Nasterea Regelui

Autor: John F. MacArthur

4.00 RON

Pildele Domnului Isus

Pildele Domnului Isus

Autor: Simon J. Kistemaker

35.00 RON

Romani 3 - 4

Romani 3 - 4

Autor: Dr. Martyn Lloyd-Jones

20.00 RON

Evanghelia dupa Ioan - Ghid de studiu

Evanghelia dupa Ioan - Ghid de studiu

Autor: Beniamin Faragau

16.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Dictionar de termeni teologici

Dictionar de termeni teologici

Autor: Stanley J. Grenz, David Guretzki & Cherith Fee Nordling

15.00 RON

Predica de pe Munte

Predica de pe Munte

Autor: John Stott

50.00 RON

Biblia si studiul personal

Biblia si studiul personal

Autor: R. C. Sproul

30.00 RON

In cautarea voii lui Dumnezeu

In cautarea voii lui Dumnezeu

Autor: Bruce K. Waltke

40.00 RON

Copilul meu - la varsta adolescentei

Copilul meu - la varsta adolescentei

Autor: Dr. Ross Campbell

14.00 RON

Cercetati Scripturile

Cercetati Scripturile
40.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 229
Editura: Logos
Dimensiuni: 16.5 x 23.5 cm
ISBN: 973-96066-0
Descriere produs
            

 

Autorul pleaca de la cateva intrebari esentiale pentru oricine vrea sa studieze Cuvantul lui Dumnezeu: Cum putem intelege mai bine ce are sa ne spuna Biblia? O putem deschide la intamplare sa citim un pasaj din ea pentru a descoperi voia lui Dumnezeu pentru noi, astazi? Dar nici unul dintre noi nu citeste in acest fel vreo alta carte. Iar Biblia este o carte - deosebita de toate celelalte, dar totusi o carte. Cum trebuie ea citita atunci? Cum trebuie inteleasa? Poate fi ea studiata si de noi, oamenii obisnuiti, care nu avem o pregatire teologica? Daca da, cum anume?

Raspunsul la aceste intrebari vine pe parcursul celor trei sectiuni ale cartii. Prima, Cum sa interpretam Biblia, prezinta principiile generale de interpretare, cat si cele gramaticale, istorice si teologice. Ea urmareste sa ne convinga ca interpretarea este o responsabilitate care ne revine fiecaruia dintre noi si ca exista niste reguli logice dupa care se face, reguli pe care le poate intelege si aplica oricine. Partea a doua, Cum sa studiem Biblia, prezinta cateva metode uzuale de studiu biblic, cu exemple clare si detaliate. Este prezentata metoda analizei pe verset, metoda sintetica, metoda tematica si metoda biografica. Din nou, autorul incearca si reuseste sa ne convinga ca studiul biblic este o responsabilitate a fiecaruia dintre noi, nu doar a expertilor, si ca este o disciplina care poate fin invatata. In partea a treia, Cum sa-ti perfectionezi deprinderile de studiu biblic, W. Henrichsen ne ajuta sa intelegem care sunt uneltele esentiale ale studiului - observarea, interpretarea, corelarea si aplicarea - si cum putem sa le folosim cu un randament mai bun.

Continind numeroase diagrame, ilustratii, schite si scheme, cartea se adreseaza tuturor celor care doresc sa inteleaga mai bine Scriptura si considera ca citirea ei la intimplare nu ii satisface. Ea isi propune sa-i ajute sa devina eficienti in studierea, intelegerea si aplicarea adevarurilor biblice, prin prezentarea unor principii si a unor metode accesibile oricui.


Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra