Produse din aceeaşi categorie
23 de minute in iad

23 de minute in iad

Autor: Bill Wiese

20.00 RON

Aparitii cristice

Aparitii cristice

Autor: Christine Darg

18.00 RON

Meditatii la Psalmi

Meditatii la Psalmi

Autor: C. S. Lewis

22.00 RON

Traversarea focului

Traversarea focului

Autor: Alice Panaiodor

20.00 RON

Apostolul credintei

Apostolul credintei

Autor: Stanley Howard Frodsham

14.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Fariseii vechi si noi

Fariseii vechi si noi

Autor: Tom Hovestol

24.00 RON

Ce ai de spus inainte sa te ucidem si a te mancam?

Ce ai de spus inainte sa te ucidem si a te mancam?
15.00 RON
Indisponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 161
Editura: CBEE
ISBN: 9789738506886
Descriere produs
            

 

În Africa, supranumită mormântul omului alb, singura asigurare în faţa malariei, canibalilor şi a morţii a fost credinţa în Dumnezeu.

El a fost unul din misionarii care au pătruns pe acest continent şi au supravieţuit doar prin puterea Duhului. Ceea ce a experimentat el în Africa, ar putea constitui un nou capitol al Faptelor Apostolilor. Experienţele lui par de domeniul legendei.
H.B. şi soţia sa, Ruth, şi-au investit vieţile în Africa. Ei s-au avântat în junglă înainte ca acolo să fie drumuri, aerodromuri, comunicaţii radio sau telefonice sau protecţie militară. Au trăit în case aborigene, s-au luptat cu malaria şi i-au văzut pe alţii răpuşi de boală mult prea devreme. S-au confruntat cu puterea brutală a nelegiuirii, cu războiul intertribal şi canibalismul, cu incantaţiile iadului şi cu negură şi disperarea de secole, lăsate de vălul superstiţiei.
Dar, victoriile repetate pe care Dumnezeu le-a pus la dispoziţia lor, au înclinat balanţa. Tot efortul depus nu a fost de prisos. Ceea ce familia Garlock a învăţat pe o cale mai grea, a fost transmis mai departe celor ce i-au urmat, în Africa, într-un număr tot mai mare. Foarte mulţi misionari au putut spune: Mama şi tata Garlock mi-au marcat viaţa. Sfaturile lui Garlock şi atenţia pe care mi-a acordat-o m-au scutit de multe probleme. El m-a introdus cu adevărat în Africa.
Un om ca şi Garlock nu se va mulţumi niciodată să facă doar muncă zilnică, obişnuită, în mod mecanic. Ceea ce îl determină să acţioneze nu era nici simţul datoriei, nici dorinţa de a face opere de caritate. În sufletul lui era îndrăzneală - lucru care face că un misionar să fie măreţ cu adevărat. Răspunsul lui la chemarea lui Dumnezeu l-a scos din zonă confortabilă, obişnuită şi l-a dus pe cărările de unde nu mai există cale de retragere. S-a aflat deseori în situaţia în care Dumnezeu trebuia să Se descopere cu autoritate, altfel el n-ar mai fi ieşit viu din circumstanţa respectivă.
Veţi fi mândri de faptul că Dumnezeu a avut oameni precum acest autor. Este o simplă naraţiune, pentru că H.B. Garlock a fost un simplu om. Ceea ce a făcut pentru Dumnezeu şi pentru Evanghelie, a făcut considerând că era dator să facă toate acele lucruri.
Noi avem o omenire care e prea preţioasă în ochii lui Dumnezeu pentru a o neglija; cunoaştem un remediu pentru problemele lumii care e prea minunat pentru a-l păstra pentru noi; avem un Cristos care este prea glorios pentru a-L ascunde; avem o aventură care este prea palpitantă pentru a o rata.

Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra