Produse din aceeaşi categorie
Cu mult mai bine, cu mult mai rau

Cu mult mai bine, cu mult mai rau

Autor: Norma Fields

20.00 RON

Cum sa cresti o fiica crestina intr-o lume a MTV-ului

Cum sa cresti o fiica crestina intr-o lume a MTV-ului

Autor: Mary Ruth Murdoch

28.00 RON

Viata de dragoste

Viata de dragoste

34.00 RON

Bebelusul meu cel mai fericit

Bebelusul meu cel mai fericit

Autor: Dr. Harvey Karp

26.00 RON

Produse de la acelaşi autor
Cultiva-ti viziunea

Cultiva-ti viziunea

Autor: Andy Stanley

25.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Doctrinele biblice ale Bisericii

Doctrinele biblice ale Bisericii

Autor: Trandafir Sandru

30.00 RON

Comunicare Plus (SBR.)

Comunicare Plus (SBR.)

Autor: Florence Littauer & Marita Littauer

21.00 RON

Cum sa devii un luptator in rugaciune

Cum sa devii un luptator in rugaciune

Autor: ELisabeth Alves

25.00 RON

O inima ca a Mariei intr-o lume ca a Martei

O inima ca a Mariei intr-o lume ca a Martei

Autor: Joanna Weaver

25.00 RON

Cum sa reusesti in Babilon?

Cum sa reusesti in Babilon?

Autor: Larry Osborne

0.00 RON

Cand munca si familia intra in conflict

Cand munca si familia intra in conflict
20.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 120
Editura: Metanoia
ISBN: 978-606-8432-56-4
Adauga in cos
Descriere produs
            1. Autor
ANDY STANLEY este pastor, orator, autor şi fondatorul organizaţiei North Point Ministries, o organizaţie creştină mondială. În fiecare duminică peste 30.000 de oameni participă la serviciile de închinare care au loc într-unul dintre cele 5 campusuri ale organizaţiei din zona Atlantei. ANDY STANLEY este fiul binecunoscutului pastor Charles Stanley, cel care a pus bazele lucrării evanghelice InTouch Ministries şi care a fost cotat, într-un studiu recent din 2010, ca fiind al treilea dintre cei mai influenţi pastori protestanţi, după Billy Graham şi Charles Swindoll. Dintre cărţile scrise de ANDY STANLEY şi traduse în limba română amintesc Lider pentru o nouă generaţie şi Cultivă-ţi viziunea. Andy şi soţia sa, Sandra, locuiesc în Alpharetta, Georgia, şi au 3 copii adolescenţi.

2. Conţinutul cărţii
Una dintre cele mai mari provocări ale zilelor noastre pe care fiecare dintre noi, fără excepţie, o înfruntăm este aceea a găsirii unui echilibru între responsabilităţile de la locul de muncă şi cele de-acasă. Când munca şi familia intră în conflict de Andy Stanley răspunde acestei provocări, ajutându-ne:
•	să ne stabilim priorităţile şi limitele pentru a proteja ceea ce preţuim cel mai mult;
•	să învăţăm diferenţa dintre a spune că familia este prioritatea noastră şi chiar a face din ea o prioritate;
•	să descoperim metode probate pentru a detensiona atmosfera de acasă şi de la locul de muncă.
Totodată, autorul ne îndeamnă să-i urmăm exemplul, luându-ne, la rândul nostru, angajamentul de a oferi aceeaşi măsură de timp atât familiei, cât şi muncii.
În capitolul întâi al cărţii Când munca şi familia intră în conflict, Andy Stanley ne face cunoştinţă cu câţiva prieteni ale căror lupte sunt reprezentative pentru experienţele multora. Începând cu capitolul al doilea şi până la al cincilea inclusiv, atenţia ne este îndreptată asupra dinamicii create în inima soţului/soţiei sau copilului care se simte înşelat.
Apoi, în a doua parte a cărţii, autorul dezvoltă o strategie pentru schimbare. Principiile din aceste 5 capitole finale sunt extrase în mare parte din viaţa unui tânăr care s-a aflat în faţa unei dileme similare cu a noastră. Principala diferenţă constând în faptul că şi viaţa sa, nu doar traiul său, era pe muchie de cuţit.
Când munca şi familia intră în conflict de Andy Stanley ne determină să ne ordonăm lumea în jurul priorităţilor lui Dumnezeu şi să ne punem încrederea în El. Doar în felul acesta vom putea experimenta binecuvântarea Sa în ambele domenii, o binecuvântare la care nici nu am îndrăznit vreodată să visăm, deoarece Dumnezeu îşi asumă responsabilitatea pentru omul care Îi este devotat în întregime. Acceptarea provocării de 30 de zile din finalul cărţii, şi anume aceea de a decide ca timp de 30 de zile să nu ne mai neglijăm familiile, cât şi ghidul de discuţii pentru 4 săptămâni ce poate fi aplicat în cadrul unui grup de persoane care se întâlneşte săptămânal, anunţă un succes surprinzător din care toată lumea va avea de câştigat.

3. Învăţătura cărţii
Când munca şi familia intră în conflict de Andy Stanley ne spune că toţi ne „înşelăm” familiile de dragul serviciului şi toţi ştim cum e să avem de-a face cu veşnicul ciclu al vinei, mâniei, geloziei şi respingerii. Lăsate în voia lor, aceste emoţii efervescente au potenţialul de a eroda până şi fundaţiile celor mai solide căsnicii. Însă există o soluţie – o soluţie similară cu problema. În câteva cuvinte, trebuie să alegem să „înşelăm” mai degrabă la serviciu decât acasă. Aplicând acest principiu în viaţa noastră, punându-l să lucreze pentru noi, el are puterea de a transforma fiecare aspect al vieţii noastre.
Pornind de la versetul din Matei 6:33: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”, Andy Stanley ne îndeamnă să acţionăm potrivit priorităţilor lui Dumnezeu pentru viaţa noastră şi să ne încredem că El ne va umple golurile create prin credincioşia noastră. Să nu-i neglijăm pe oamenii pe care-i iubim cel mai mult, să nu neglijăm persoana care a ales să-şi petreacă restul vieţii împreună cu noi, să nu neglijăm pacea pe care o avem ştiind că suntem exact în voia Celui care ne-a creat, să nu neglijăm copiii cu privire la încrederea pe care o au că ei sunt cei mai importanţi pentru părinţii lor, deoarece, în timp, vom descoperi că, atât la serviciu, cât şi acasă, Dumnezeu ne va onora, pentru că ne-am pus credinţa în El.

4. Cui se adresează
Cartea lui Andy Stanley, Când munca şi familia intră în conflict, se adresează tuturor celor care se confruntă cu sarcina crucială de a fi partener şi părinte acasă şi se întreabă cum pot avea succes fără să-şi sacrifice relaţiile cu cei apropiaţi.
În sensul acesta un cunoscut pastor și autor a numeroase bestselleruri, John Maxwell, spune următoarele la adresa cărţii: „Când munca şi familia intră în conflict este o carte care are potenţialul de a ne schimba viaţa, şi unul dintre motivele pentru care schimbă viaţa este pentru că a fost scrisă de un om al lui Dumnezeu care a ales să nu-şi sacrifice niciodată familia de dragul succesului.”
Întrebarea care prinde contur în fiinţele noastre atunci când lecturăm cartea şi la care Andy Stanley ne dă un răspuns clar este: Dacă am câştiga întreaga lume, dar ne-am pierde familia, la ce ne-ar folosi?
          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra