Produse din aceeaşi categorie
Alaturi de Isus

Alaturi de Isus

Autor: Ghita Mocan

15.00 RON

Harul viitor

Harul viitor

Autor: John Piper

55.00 RON

Intoxicat de Babilon

Intoxicat de Babilon

Autor: Steve Gallager

27.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Întrebari pentru cercetare. 1 &2 Corinteni

Întrebari pentru cercetare. 1 &2 Corinteni

Autor: Viorel Iuga

6.00 RON

59 mesaje pregatitoare pentru vesnicie

59 mesaje pregatitoare pentru vesnicie

Autor: Viorel Iuga

15.00 RON

Casnicia construita corect

Casnicia construita corect

Autor: Marius Govor

20.00 RON

Ilie - un om al modestiei si al curajului

Ilie - un om al modestiei si al curajului

Autor: Charles R. Swindoll

15.00 RON

Cand dorm copii

Cand dorm copii
12.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 132
Editura: Metanoia
Dimensiuni: 14,5 x 20 cm
ISBN: 973-85717-0-7
Adauga in cos

Cumpara ebook
Descriere produs
            

 

Desi titlul cartii Când dorm copiii de Trena McDougal ar putea să ne facă să credem că este vorba despre o carte pentru copii, nu este defel aşa. Când dorm copiii ne vorbeşte despre curajul fraţilor noştri creştini din Rusia comunistă, pe când tipărirea de Biblii şi materiale creştine erau acţiuni clandestine şi pedepsite cu închisoarea. Autoarea Trena McDougal este o misionară cunoscută în multe ţări ale lumii, incluzând Europa de Est şi fostele state sovietice. Trena a aflat despre evenimentele relatate în cartea Când dorm copiii când i-au fost înmânate consemnările unuia dintre personajele principale ale acțiunii. Mişcată de dârzenia şi credinţa manifestată de aceşti oameni deosebiţi ai lui Dumnezeu care nu şi-au precupeţit vieţile, ci s-au lăsat folosiţi de El pentru a ajuta la răspândirea Veştii Bune pe teritoriul marelui URSS, Trena McDougal a publicat acel manuscris.

Protagoniştii cărţii Când dorm copiii, un grup de creştini din fosta Uniune Sovietică, sunt oameni simpli, săraci chiar, dar care şi-au luat atât de în serios chemarea de creştini. Văzând nevoia acută de Biblii a fraţilor lor de credinţă, aceştia şi-au riscat vieţile, inventând o tiparniţă dintr-o maşină de spălat. Astfel zgomotul pe care l-ar fi produs o tiparniţă reală a fost mult diminuat. La fiecare trei luni se tipăreau cam zece mii de Biblii, plus alte cărți creștine. Azi ne este destul de greu să ne imaginăm ce înseamnă să nu ai Biblia ta personală, dar nu cu foarte mulți ani în urmă frați de-o credință cu noi așteptau zeci de ani ca o Biblie să ajungă și la ei.

Evident brigada de tipărire era sub un stres continuu, întrucât oricare vecin ar fi putut deveni suspicios și să anunțe KGB-ul. Astfel ori de câte ori observau un comportament ciudat al vecinilor sau anumite întrebări aluzive, grupul de credincioși muta într-o nouă locație întreg arsenalul de tipărire de Biblii, adică tiparnița, hârtia, cuțitele de tăiat și toate uneltele necesare. Însă toate acestea trebuiau făcute în mare secret și de obicei noapte, indiferent de anotimp.

Credincioșii implicați în tipărirea efectivă de materiale creștine nu aveau voie să știe prea multe unii despre alții, în caz că ar fi fost descoperiți de KGB să nu aibă prea multe de divulgat unii despre ceilalți. Erau de asemenea selectați cu mare grijă, în deosebi erau aleși tineri nefamiliști, în primul rând pentru că era nevoie de un volum foarte mare de muncă, nu doar opt ore, ci cât îi țineau puterile, iar în al doilea rând pentru că la fiecare trei luni trebuiau să-și schimbe domiciliul, iar cele trei luni le petreceau în condiții greu de imaginat pentru noi cei de azi.

Deși cartea vorbește exclusiv despre cele petrecute în Rusia comunistă nu avem cum să nu rezonăm cu evenimentele acestea, întrucât am avut și noi ca popor creștin în România partea noastră de persecuție din pricina autorităților comuniste. Posibil ca dintre ascultătorii noștri să fie unii care au trăit pe propria lor piele acele timpuri sumbre.

De asemenea stilul în care sunt povestite lucrurile este unul deosebit de captivant. Resimți parcă odată cu ei teama, îngrijorarea și nodul acela în gât de emoția de a nu fi descoperiți și arestați de KGB, de asemenea resimți durerea pentru aceia dintre ei care au fost arestați și persecutați, dar sunt și pasaje la care, lecturându-le, poți să râzi din toată inima observând comicul de situație creat în mod divin, ca transportul de Biblii și lucrarea creștinilor să poată fi duse mai departe.

Cartea mai aduce în atenție de asemenea și lupta credincioșilor de a se putea aduna la un loc pentru a avea părtășie, într-o societate în care un grup de două sau trei persoane crea deja suspiciuni.

Când dorm copiii de Trena McDougal aș numi-o o lectură obligatorie pentru un creștin, întrucât tindem să uităm sacrificiile pe care le-au făcut frații noștri ca noi să avem azi în mâini o Biblie.

Indiferent de vârsta pe care o avem ca și credincioși ne este binevenită o lectură care vorbește despre ce au suferit înaintașii noștri ca să ajungă și la noi Cuvântul lui Dumnezeu. Avem nevoie să ne ținem mintea trează la faptul că lucrarea lui Dumnezeu nu este ușoară și nu o putem trata cu superficialitate, de aceea o carte ca și Când dorm copiii ne ajută să ne amintim că lumea în care trăim este ostilă Împărăției lui Dumnezeu, iar noi, ca și creștini avem datoria să facem tot ce ține de noi ca mărturia Evangheliei, atât în forma ei scrisă, cât și prin exemplul nostru practic, să ajungă și la cei din jurul nostru care nu o cunosc, precum și la cei care vor veni după noi.

Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra