Produse din aceeaşi categorie
Viata in Cristos

Viata in Cristos

Autor: Martyn Lloyd-Jones

71.00 RON

Cautandu-L pe Imparatul Imparatiei

Cautandu-L pe Imparatul Imparatiei

Autor: Lowell Brueckner

7.00 RON

Trairea dupa Biblie

Trairea dupa Biblie

Autor: Howard si William Hendricks

43.00 RON

Interpretarea Vechiului Testament

Interpretarea Vechiului Testament

Autor: Tremper Longman III

60.00 RON

Exil si intoarcere

Exil si intoarcere

Autor: Trevin Wax

14.00 RON

Produse de la acelaşi autor
Alesi de Dumnezeu

Alesi de Dumnezeu

Autor: R. C. Sproul

22.00 RON

Produse de la aceeaşi editură
Documentele care stau la baza Vechiului Testament

Documentele care stau la baza Vechiului Testament

Autor: Walter Kaiser Jr.

60.00 RON

Iesirea din labirint

Iesirea din labirint

Autor: Robert Hemfelt, Frank Minirth, Paul Meier

30.00 RON

De la teama la credinta. Studii asupra cartii Habacuc

De la teama la credinta. Studii asupra cartii Habacuc

Autor: Dr. Martyn Lloyed-Jones

10.00 RON

O inima ranita

O inima ranita

Autor: Dan Allender

36.00 RON

Ce drum sa urmez?

Ce drum sa urmez?

Autor: Martin & Elisabeth Goldsmith

15.00 RON

Biblia si studiul personal

Biblia si studiul personal
30.00 RON
Disponibil
Informatii produs
Autor:
Numar pagini: 187
Editura: Logos
Dimensiuni: 13.5 x 20 cm
ISBN: 978-973-88122-9-1
Adauga in cos
Descriere produs
            Un ghid practic și accesibil pentru studiul personal al Scripturii de către fiecare creștin, care pleacă de la moștenirea esențială a Reformei și prezintă modul practic în care Biblia poate fi studiată și înțeleasă de un laic, prin reguli practice de interpretare corectă și atenționări privind pericolele frecvente de interpretare eronată.

„Dacă aş fi Diavolul – scrie J. I. Packer – unul dintre scopurile mele principale ar fi să-i împiedic pe oameni să citească Biblia… aş face tot ce aş putea, ca să o înconjor cu un echivalent spiritual al tranşeelor, al gardurilor din sârmă ghimpată şi al capcanelor, pentru a-i face pe oameni să se retragă înspăimântaţi. … Dar nu ar trebui să fiu deloc mulţumit când aş vedea această carte scrisă de R. C. Sproul.”

Tema cărții este, în cuvintele autorului, „nu cum să citim Biblia, ci cum să studiem Biblia”. Scrisă în tinerețe, Biblia și studiul personal este una dintre primele cărți ale lui Sproul și una dintre cele mai apreciate, totodată. Ea s-a născut din dorința și nevoia practică de a-i încuraja și ajuta pe creștini să studieze sistematic și personal Biblia. Autorul spulberă, chiar la început, cele două mituri prevalente care împiedică studiul personal – că Biblia ar fi atât de greu de înțeles și numai teologii cu pregătire adecvată o pot studia și că Biblia este o carte plictisitoare – după care ne amintește că temelia Reformei a avut ca element esențial redarea Bibliei creștinului obișnuit și fiecărui creștin. Urmează imediat o trecere în revistă a hermeneuticii (știința interpretării unui text) și aceasta fără să recurgă la un jargon tehnic. Discuția devine extrem de practică odată cu prezentarea a 11 reguli de bază ale interpretării unui pasaj biblic. Mai mult, autorul ne atrage atenția că Biblia s-a născut într-o anumită cultură și că noi suntem tentați să citim în Biblie și problemele, și ideile culturii noastre. De pildă, cum înțelegem porunca acoperirii capului femeilor din 1 Corinteni 11? El face distincție între principiu și obicei și vine cu sugestii practice suplimentare de interpretare și aplicare a unor asemenea pasaje. Cartea se încheie cu o serie de ajutoare practice pentru studiul personal, de la traduceri diverse ale Bibliei și Biblii adnotate, la comentarii, concordanțe, dicționare și un program de citire a Bibliei pentru începători.

Printre problemele delicate născute în interpretarea Bibliei abordate de Sproul se numără:

·    descoperirea sensului termenilor biblici;

·    înțelegerea poeziei ebraice, a proverbelor și a parabolelor;

·    abordarea pasajelor didactice și istorice;

·    provocările pasajelor profetice predictive;

·    discernerea modului în care cultura condiționează Biblia;

·    alegerea și folosirea unei anumite versiuni a Bibliei, a comentariilor, a softului biblic și a altor instrumente ajutătoare.

 „Care sunt calităţile ei deosebite? Claritatea, simţul practic, stăpânirea materialului şi un entuziasm efervescent, care fac din autor mai mult decât un bun comunicator, unul excelent. Este entuziasmat de Biblie, iar entuziasmul său este contagios. Gustaţi şi veţi vedea! Studiul biblic, aşa cum e prezentat de Sproul, vă va face să doriţi să studiaţi Biblia, dar vă va şi echipa pentru aceasta; şi ce virtute mai mare ar putea să aibă o carte ca aceasta?” (din Cuvânt înainte de J. I. Packer)          
Recomanda produsul

Numele si prenumele dumneavoastra

Adresa de email a destinatarului

Mesajul dumneavoastra