DESPRE NOI

Istoric 
La inceputul anilor ’80 Dumnezeu i-a pus pe inima fratelui Fazecas Gabriel dorinta arzatoare de a tipari si de a raspandi Cuvantul lui Dumnezeu. Aproximativ 10 ani mai tarziu, cand Domnul a deschis larg usile pentru raspandirea Evangheliei in Romania, visul s-a concretizat in realitate. In anul 1998 a fost infiintata Misiunea Romana Penticostala, care avea ca obiectiv principal tiparirea si raspandirea de Biblii atat in randul celor nemantuiti, cat si in randul crestinilor, indiferent de confesiune.

In realizarea proiectului de tiparire a Bibliei a existat o colaborare si cu alte societati biblice din strainatate. Cu ajutorul si binecuvantarea lui Dumnezeu, lucrarea a crescut tot mai mult. In anul 2005 a fost infiintata Fundatia Societatea Biblica din Romania, care are ca scop primordial tiparirea si raspandirea de Biblii. Boardul de conducere al acestei Societati este format din: pastor Pavel Rivis Tipei – presedintele Cultului Crestin Penticostal din Romania, pastor Ioan Moldovan – vicepresedintele Cultului Crestin Penticostal din Romania, pastor Simion Timbuc – pastorul Bisericii Penticostale Betesda din Detroit, Gabriel  Beniamin Fazecas, Adrian Fazecas, pastor Mircea Demean – reprezentantul Societatii pentru Europa.

Lucrarea Societatii Biblice continua sa se extinda, iar spatiul in care a functionat a devenit neincapator. In anul 2009  s-a inceput constructia noului sediu al Societatii Biblice din Romania, o cladire cu 3 niveluri, care include tipografia si depozitul de carte, sediu dat in folosinta in luna mai 2011. Fundatia Societatea Biblica din Romania este o filiala a Romanian Bible Society, cu sediul in SUA, impartasind aceleasi obiective, si  anume tiparirea si raspandirea de Biblii in Romania, Europa, SUA si Canada.

 

 

Ce face SBR?
SBR isi face simtita prezenta prin intermediul a doua ramuri de activitate: Editura Metanoia si Libraria Metanoia. Prima carte publicata de Editura Metanoia, Oradea, a fost in 2002, Cand dorm copiii, de Trena McDougal. In anii urmatori, au fost publicate cateva editii imbunatatite ale Bibliei, traducerea Cornilescu, carti de cantari, materiale de studiu biblic, carti de predici, carti de crestere si maturizare spirituala, comentarii biblice si Biblia si Noul Testament bilingv roman-englez (folosind traducerea Cornilescu revizuita pentru partea de limba romana si versiunea New King James pentru limba engleza).

Prin Libraria Metanoia se face vanzarea cartilor produse de Editura Metanoia si nu numai. Pe langa Biblii si carte crestina, Libraria Metanoia comercializeaza si diferite cadouri, muzica si reviste crestine, jocuri cu tematica crestina, produse de papetarie etc.

 Echipa Societatii Biblice din Romania
Boardul de conducere


Gabriel Fazecas

 Presedinte

 

 

 

Membri

Pavel Rivis Tipei                  Ioan Moldovan                      Simion Timbuc

                           

 

Adrian Fazecas

Beniamin Fazecas

    
Florin Ile
 Director Executiv


 


  

    Valentin Florut

  Contabilitate


 

Dina Seiche             Lavinia Filipas   
Traducator/ Editor                   Editor

     


 
Tipografie           
Daniel Buciuman                                Marius Fazecas                          Marinela Ile                       Bogdan Gonczi   

                                        

 

 

Marketing si Vanzari

Sorin Petrica                        Gabriela Baliban                     Nicoleta Tomuta 

                           
           

              

 

 Mariana Fazecas

 Libraria Metanoia